Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Deadpool & Wolverine: Είναι η μεγαλύτερη πρεμιέρα της χρονιάς με κέρδος 211 εκατομμύρια

Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine

Το Deadpool & Wolverine της Walt Disney Co. κέρδισε 211 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, το μεγαλύτερο εγχώριο ντεμπούτο φέτος.

Η ταινία σημείωσε επίσης τη καλύτερη πρεμιέρα όλων των εποχών για ταινία με βαθμολογία R, με περισσότερες από διπλάσιες πωλήσεις εισιτηρίων από το Joker της Warner Bros. Discovery Inc. κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου στους κινηματόγραφους των ΗΠΑ. Ο Joker έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις με βαθμολογία R στην ιστορία στις ΗΠΑ με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office μετά την κυκλοφορία της το 2019.

Το Boxoffice Pro είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων έναρξης των Deadpool & Wolverine θα κυμαίνονταν μεταξύ 180 και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων για το Σαββατοκύριακο.

Στο Deadpool & Wolverine βλέπουμε τον Ryan Reynolds και τον Hugh Jackman να επιστρέφουν στους ρόλους τους ως ο φαύλος υπερήρωας και ο μεταλλαγμένος X-Men, στην τρίτη ταινία της σειράς Deadpool. Η Disney απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα των χαρακτήρων μετά την εξαγορά 71,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της 21st Century Fox το 2019 και τα θεωρεί μερικά από τα πιο σημαντικά πνευματικά δικαιώματα που προέκυψαν με τη συμφωνία, μαζί με το Avatar.

Η επιτυχία των Deadpool & Wolverine δίνει ενέργεια στο Marvel Cinematic Universe, έναν κατάλογο 34 αλληλένδετων ταινιών που μαζί αποτελούν το πιο επιτυχημένο franchise ταινιών στην ιστορία του Χόλιγουντ με περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office. Αφού υπερφορολόγησε το κοινό με μεγάλο όγκο εικόνων, το ευρύτερο είδος υπερηρώων έχει υπολειπόμενη απόδοση τα τελευταία χρόνια με κυκλοφορίες όπως τα Marvel’s Ant-Man and the Wasp: Quantumania και The Marvels, καθώς και τα The Flash και Shazam! Fury of the Gods της DC  όλα απέτυχαν να ανακτήσουν σε κέρδη τους προϋπολογισμούς παραγωγής τους.

Το Deadpool & Wolverine επιταχύνει μια ανάκαμψη στο τμήμα κινηματογράφου της Disney, το οποίο δεν είχε κέρδη από τον Απρίλιο του 2022. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία πούλησε εισιτήρια αξίας 444,1 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε τη Δευτέρα η Disney.

Πριν από αυτό, το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο έναρξης της χρονιάς στις ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν το Inside Out 2. Έχει εισπράξει 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office από την κυκλοφορία του τον Ιούνιο.

Τα αποτελέσματα είναι επίσης καλά νέα για τις κινηματογραφικές αλυσίδες όπως η AMC Entertainment Holdings Inc. και η Regal-owner Cineworld Group, οι οποίες έχουν δυσκολευτεί με ασθενέστερες πωλήσεις εισιτηρίων εν μέσω επιβράδυνσης των κυκλοφοριών ταινιών.

Το τρέιλερ:

 

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Δίνουμε πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια

F1: Στη Williams ο Σάινθ!

Ρέιτσελ Ριβς (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε δημοσιονομική τρύπα ύψους 22 δισ. λιρών