ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τέτοιες επενδύσεις θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της φαρμακοβιομηχανίας στην απασχόληση και την εθνική οικονομία, σημείωσε τονίζοντας ότι το θέμα των επενδύσεων, αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, ο κ. Δέμος τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου είναι η εξάλειψη των επιστροφών clawback που δίνει άδικα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ισοδυναμούν με ένα επιπρόσθετο έμμεσο φορολογικό βραχνά που φτάνει το 60%.
Τέλος, ο κ. Δέμος έκανε μια ανασκόπηση του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη και επισήμανε ότι χώρες που πρωτοπορούν στην Έρευνα και Ανάπτυξη όπως η Ιρλανδία και η Κορέα, δημιούργησαν πρώτα ένα οικονομικό πλαίσιο κινήτρων και φορολογικών απαλλαγών στις νέες επενδύσεις ενώ παράλληλα ενδυνάμωσαν την συνεργασία των Πανεπιστήμιων και των Ερευνητικών Κέντρων και την χρηματοδότηση τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ