• Business

    CVC: Γιατι λέει «όχι» στην πώληση των Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Λητώ

    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Σχεδόν απίθανο θεωρούν πηγές της αγοράς, να ολοκληρωθεί η συμφωνία, μεταξύ του CVC και του κρατικού επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ιατρικού ομίλου της Hellenic Healthcare Group (HHG).

    Το exclusivity που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, λήγει την προσεχή Δευτέρα και θα πρέπει το CVC να απαντήσει εάν συμφωνεί με το προσφερόμενο τίμημα η όχι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η HHG αποτιμήθηκε (ΕnterpriceValue) στα 2 δισ. ευρώ από την πλευρά των Αράβων.

    Όμως το CVC δεν φαίνεται να αποδέχεται το τίμημα, καθώς εχει αποτιμήσει (EV) την εταιρεία στα 2,2 δισ.

    Η πρόταση των Αράβων αφορά την εξαγορά του 60% του ιατρικού ομίλου στην Ελλάδα με τίμημα (ΕnterpriceValue) 1,2 δισ. ευρώ.

    Επιπρόσθετα οι Άραβες προτείνουν να αναλάβουν το management μετά την παρέλευση 2 ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ το CVC θέλει να διατηρήσει το management για 5 χρόνια.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, πηγές της αγοράς εξηγούν ότι η απάντηση του CVC στους Άραβες θα είναι αρνητική.

    Το Hellenic Healthcare Group ελέγχει το Metropolitan Hospital, το Υγεία, το Metropolitan General, το Μητέρα, το Λητώ, τα Creta InterClinic, City Hospital στην Καλαμάτα, το Απολλώνιο και Αρεταίειο στην Κύπρο.

    «Η ελληνική υγειονομική περίθαλψη είναι μια πολύ καλή και εξαιρετικά κερδοφόρα πρόταση για τους επενδυτές, δεδομένης της παγκόσμιας φήμης των γιατρών της και της δυνατότητας να ανοίξουν τα ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία στον τουρισμό υγείας», δήλωσαν πηγές στο mononews.gr.

    Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών όπως η Τουρκία, καθώς είναι μέρος της ΕΕ και ως εκ τούτου η αγορά της υγειονομικής περίθαλψης είναι ιδιαίτερα ρυθμισμένη, ανέφερε  πηγή.

    Σημειώνεται πως με βάση καλά πληροφορημένες πηγές, ο κύκλος εργασιών του Hellenic Healthcare Group αγγίζει τα 700 εκατ. και αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο όμιλο στις αμιγώς ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

    Ιατρικό Κέντρο, Ομιλος Ιασώ –ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Oaktree– και ο όμιλος «Ερρίκος Ντυνάν», που επεκτείνεται με συμφωνίες εξαγορών νοσοκομείων, είναι οι άλλοι μεγάλοι παίκτες οι οποίοι μοιράζονται έναν τζίρο της τάξης του 1,5 δισ., που αποτελούν τις αμιγώς ιδιωτικές δαπάνες σε νοσοκομεία.

    Και καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από σημαντικές παθογένειες, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για περαιτέρω ανάταξή του, οι μεγάλοι νοσοκομειακοί όμιλοι συνεχίζουν την προσπάθεια ενδυνάμωσής τους.

    Σε αυτό το περιβάλλον, ο όμιλος συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς, που ελέγχει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» προχωράει τη στρατηγική συμφωνία με τη Euromedica για την εξαγορά των νοσοκομείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Ρόδο.

    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δημιουργηθεί ένας νοσοκομειακός όμιλος με τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και πάνω από 1.400 κλίνες. Σε τροχιά επέκτασης βρίσκεται άλλωστε και το Ιατρικό Κέντρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα «χρυσά» ακίνητα του Μίνωα Μάτσα – Η περιουσία σε Ψυχικό, Εκάλη που πήρε από τον πατέρα του

    Τζορτζ Τσούνης: Η εξομολόγηση για το αδυνάτισμα σε συνέδριο στην Κρήτη, ο μύθος και η χειρότερη συμβουλή

    Νίκη Κεραμέως στο Mononews: Τι αλλάζει σε κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις και συντάξεις
     



    ΣΧΟΛΙΑ