• Business

    CVC, DSV: Κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn – Στα 14 δισ. ευρώ η αποτίμηση

    • Bloomberg
    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard


    Η δανέζικη εταιρεία μεταφορών DSV A/S και μια κοινοπραξία με επικεφαλής την CVC Capital Partners κατέθεσαν χωριστές δεσμευτικές προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn, αποτιμώντας την σε περίπου 14 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Επιπλέον, η ομάδα που ηγείται η CVC υπέβαλε μια προσφορά ύψους έως και 16 δισ. ευρώ, η οποία θα έβλεπε τη γερμανική κυβέρνηση να επανεπενδύει για ένα μερίδιο περίπου 25% στην DB Schenker, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

    Η εταιρεία δεσμεύτηκε στις προτάσεις της να διατηρήσει το εμπορικό σήμα της DB Schenker καθώς και τη γερμανική έδρα της.

    Η Deutsche Bahn αξιολογεί επί του παρόντος τις τελικές προσφορές και θα πρέπει να συζητήσει με την κυβέρνηση σχετικά με την πρόταση της CVC, επισημαίνουν οι πηγές. Είναι πιθανό ότι η Deutsche Bahn και η κυβέρνηση θα διαπραγματευτούν εκ νέου τις προσφορές με τους πλειοδότες, είπαν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

    Οι εκπρόσωποι της CVC, της Deutsche Bahn και της DSV αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Η μετοχή της DSV σημείωσε πτώση έως και 3,6% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg News.

    Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα διερευνούσε την πώληση της DB Schenker.

    Μια συμφωνία θα βοηθούσε τη γερμανική κρατική εταιρεία να μειώσει το χρέος της και να εκσυγχρονίσει τις εγχώριες σιδηροδρομικές της δραστηριότητες, μια βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

    Η DSV και η CVC θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn, αφού η AP Moller-Maersk A/S απέσυρε την υποψηφιότητα της τον Ιούλιο, ανέφερε το Bloomberg News.

    Η CVC, η οποία έχει συνεργαστεί με το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC Pte και την Αρχή Επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι, κατέθεσε προσφορά ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ σε προηγούμενο γύρο προσφορών, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Μια πιθανή πώληση της DB Schenker θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συναλλαγές φέτος και έρχεται σε μια εποχή που οι μεγάλες εταιρείες στην ήπειρο επιδιώκουν να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πανάκριβη Ferrari βγάζει στο σφυρί η εφορία του Τόκυο – Χάνουν πολυτελή αντικείμενα οι οφειλέτες

    Coca-Cola HBC: Παραιτείται η Άννα Διαμαντοπούλου – Ποιος θα αναλάβει τη θέση της

    Nestle: Βουτιά για τη μετοχή μετά από την ξαφνική παραίτηση του CEO



    ΣΧΟΛΙΑ