Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

CVC Capital Partners: Eπενδύει στην σουηδική Odevo, με αποτίμηση άνω των 3 δισ. δολαρίων

Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

Η CVC Capital Partners συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο στη σουηδική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Odevo AB, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία private equity θα ενταχθεί σε μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Fidelio Capital, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η συναλλαγή αποτιμά την Odevo σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg News.

Η Odevo δημιουργήθηκε από την ένωση της σουηδικής Nabo και της SBC με τη βρετανική Rendall & Rittner. Έκτοτε αναπτύχθηκε ραγδαία μέσω περαιτέρω εξαγορών, αποκτώντας εταιρείες όπως η φινλανδική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Retta Isännöinti Oy και η William Douglas Management, η οποία της έδωσε σημαντική παρουσία στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Daniel Larsson, απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους με 1,4 εκατομμύρια σπίτια υπό διαχείριση και ετήσια έσοδα 720 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η CVC δήλωσε ότι επενδύει από το CVC Capital Partners Fund IX, το οποίο έκλεισε στα 26 δισ. ευρώ (29 δισ. δολάρια) το 2023. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

 CVC, DSV: Κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn – Στα 14 δισ. ευρώ η αποτίμηση

HSBC: Σαρωτικές αλλαγές σχεδιάζει ο νέος CEO εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων

Warren Buffett: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America