• Business

    CVC Capital Partners: Eπενδύει στην σουηδική Odevo, με αποτίμηση άνω των 3 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard


    Η CVC Capital Partners συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο στη σουηδική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Odevo AB, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η εταιρεία private equity θα ενταχθεί σε μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Fidelio Capital, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η συναλλαγή αποτιμά την Odevo σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg News.

    Η Odevo δημιουργήθηκε από την ένωση της σουηδικής Nabo και της SBC με τη βρετανική Rendall & Rittner. Έκτοτε αναπτύχθηκε ραγδαία μέσω περαιτέρω εξαγορών, αποκτώντας εταιρείες όπως η φινλανδική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Retta Isännöinti Oy και η William Douglas Management, η οποία της έδωσε σημαντική παρουσία στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

    Η εταιρεία, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Daniel Larsson, απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους με 1,4 εκατομμύρια σπίτια υπό διαχείριση και ετήσια έσοδα 720 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

    Η CVC δήλωσε ότι επενδύει από το CVC Capital Partners Fund IX, το οποίο έκλεισε στα 26 δισ. ευρώ (29 δισ. δολάρια) το 2023. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

     CVC, DSV: Κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn – Στα 14 δισ. ευρώ η αποτίμηση

    HSBC: Σαρωτικές αλλαγές σχεδιάζει ο νέος CEO εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων

    Warren Buffett: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America



    ΣΧΟΛΙΑ