• Business

    CVC: Αναβάλλει τα σχέδια για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

    • NewsRoom
    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard


    Η ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners αποφάσισε να αναβάλει τα σχέδια για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ μέχρι το επόμενο έτος λόγω της αναταραχής στην αγορά, σύμφωνα με τους FT.

    Δεν είναι η πρώτη φορά, που το private equity το οποίο δραστηριοποιείται επενδυτικά και στην Ελλάδα αναβάλλει τα σχέδια για IPO, καθώς το ίδιο έκανε και το 2022, εν μέσω αναταραχών στις διεθνείς αγορές και ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τις  εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες EQT και Blackstone τις τελευταίες εβδομάδες, η αβεβαιότητα που έφεραν οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και οι ανησυχίες για την κατάσταση της ευρύτερης οικονομίας συνέβαλαν στην απόφαση να καθυστερήσει η αρχική δημόσια προσφορά, δήλωσαν οι άνθρωποι.

    «Δεν μπορείς να αψηφήσεις τη βαρύτητα», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στην αγορά.

    Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη μετά από συνεδρίαση της ανώτατης ηγεσίας της εταιρείας. Οι επενδυτικοί τραπεζίτες της που εργάζονται για τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JPMorgan Chase, ενημερώθηκαν για την απόφαση της εταιρείας.

     

    Στην Ελλάδα

    H CVC έχει ήδη μεγάλη επενδυτική παρουσία στη χώρα καθώς ελέγχει τη Hellenic Healthcare Group, τον μεγαλύτερο όμιλο ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, στον οποίο ανήκουν έξι νοσοκομεία, μεταξύ αυτών το Υγεία και το Metropolitan Hospital, την Εθνική Ασφαλιστική και έχει συμμετοχές στη skroutz.gr και στη ΔΕΗ.

    Διαβάστε επίσης:

    Δωδώνη: Η εξαγορά που δεν έγινε ποτέ και το σχέδιο του CVC για τη γαλακτοβιομηχανία

    CVC: Σκέψεις για πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου αλυσίδας νοσοκομείων στην Ινδία

    CVC: Συγκέντρωσε κεφάλαια-ρεκόρ ύψους 26 δισ. ευρώ και στήνει το μεγαλύτερο fund εξαγορών



    ΣΧΟΛΙΑ