• Business

    CrowdStrike: Βουτιά άνω του 13% για τη μετοχή της εταιρείας που προκάλεσε παγκόσμιο blackout

    • NewsRoom
    GEORGE KURTZ, CEO και ιδρυτής της CrowdStrike

    GEORGE KURTZ, CEO και ιδρυτής της CrowdStrike


    Βουτιά άνω του 13% καταγράφει η μετοχή της CrowdStrike, της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας, η οποία της περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ένα παγκόσμιο blackout πληροφοριακών συστημάτων που έπληξε τράπεζες, χρηματιστήρια, αεροπορικές εταιρείες και επικοινωνίες.

    Καθώς πολλές εταιρείες προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από το σοκ, οι ειδικοί συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια σαφή εκτίμηση του κόστους από την παγκόσμια κατάρρευση της Παρασκευής.

    Ωστόσο, αυτά τα κόστη θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ο Πάτρικ Άντερσον, Διευθύνων Σύμβουλος της Anderson Economic Group, μιας ερευνητικής εταιρείας στο Μίσιγκαν.

    Την ώρα που η μετοχή δέχεται πλήγμα, ο Τζον ΝτιΦούτσι του Guggenheim έγραψε ότι “πιθανώς θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρηση”, ενώ  υποβάθμισε την μετοχή σε neutral.

    Επίσης, ο Γκρέι Πάουελ της BTIG ανέφερε ότι “η διακοπή μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη νέων πελατών και να δημιουργήσει καθυστερήσεις στις συναλλαγές”, υποβαθμίζοντας επίσης τη μετοχή.

    Δήλωσε μάλιστα ότι μίλησε με πέντε ανώτερα στελέχη ασφαλείας μετά το περιστατικό, λαμβάνοντας περισσότερα αρνητικά σχόλια από ό,τι περίμενε.

    Υπενθυμίζεται ότι το blackout οδήγησε στην ακύρωση περισσότερων από 5.000 πτήσεων εμπορικών αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως και διέκοψε τις επιχειρήσεις από τις λιανικές πωλήσεις και τις παραδόσεις πακέτων έως τις διαδικασίες στα νοσοκομεία, κοστίζοντας έσοδα, χρόνο και παραγωγικότητα του προσωπικού.

    Το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα λάθος στον κώδικα της CrowdStrike σε μια “ενημέρωση περιεχομένου” λογισμικού, ενώ η καθυστέρηση στην αποκατάσταση του προβλήματος, οδήγησε σε ένα χάος τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

    Η παγκόσμια κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων που προκλήθηκε από μια αναβάθμιση λογισμικού, επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές της Microsoft.

    Παρόλο που ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike Τζορτζ Κουρτζ ζήτησε συγγνώμη για την τεχνική βλάβη, ο ίδιος έχασε πάνω από το ένα δέκατο της περιουσίας του, η οποία υπολογιζόταν σε 3,2 δισ. δολάρια ως την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης: 

    CrowdStrike: Ο CEO της εταιρείας έχασε 300 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες μετά το διεθνές black out

    Παγκόσμια τεχνική βλάβη: Ο CEO της Crowdstrike ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση

    CrowdStrike: Ποια είναι η εταιρεία που προκάλεσε το παγκόσμιο black out – Ο ιδρυτής της και το μοιραίο update



    ΣΧΟΛΙΑ