• Business

    Credit Suisse: Σε ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της τράπεζας – Αμφιβολίες για τη στρατηγική της

    • Bloomberg

    Ούλριχ Κόρνερ, CEO Credit Suisse


    Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η τράπεζα αναγκάστηκε να διαψεύσει δημοσίευμα του Reuters ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την αγορά των ΗΠΑ, ενώ παραμένουν οι αμφιβολίες για την επικείμενη ανανέωση της στρατηγικής της.

    «Η Credit Suisse δεν βγαίνει από την αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναφορά που υποδηλώνει το αντίθετο είναι κατηγορηματικά ψευδής και εντελώς αβάσιμη», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

    Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε μέχρι και 8% στο ξεκίνημα των συναλλαγών και διαπραγματεύονταν στα 4,35 ελβετικά φράγκα.

    Η ελβετική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω μίας ευρύτερης αναθεώρησης της στρατηγικής της, μετά από μία σειρά αρνητικών επιδόσεων υπό τον πρώην CEO της Thomas Gottstein, ο οποίος αποχώρησε πριν μερικούς μήνες.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner και ο Πρόεδρος Axel Lehmann επιδιώκουν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς την τράπεζα και να την επαναφέρουν στην κερδοφορία μετά από μία σειρά ζημιών και σφαλμάτων.

    Credit Suisse shares have plummeted 50% so far this year
    H μετοχή της Credit Suisse έχει καταγράψει απώλειες 50% από τις αρχές του έτους

    Παράλληλα, αναζητούν επενδυτές για πιθανή αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newswire την Πέμπτη. Η τράπεζα άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να μιλά με επενδυτές, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της.

    Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας επανέλαβε τη δήλωση της ότι θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής της όταν θα ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου τον επόμενο μήνα. «Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε οτιδήποτε νωρίτερα», τόνισε.

    Τα κορυφαία στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse σταθμίζουν διάφορες επιλογές, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν την πτωτική πορεία της μετοχής που βρέθηκε στο ιστορικό χαμηλό.

    Σύμφωνα με το Bloomberg η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

    Αναλυτές της Deutsche Bank δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι η Credit Suisse αντιμετωπίζει κεφαλαιακό κενό τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βελτιώσει την οικονομική της δύναμη, να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωσή της και να στηρίξει την ανάπτυξη. Από την πλευρά τους τα στελέχη της ελβετικής τράπεζας δήλωσαν ότι αισθάνονται άνετα με την κεφαλαιακή θέση της εταιρείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Σενάρια για bad bank και διάσπαση σε τρία μέρη



    ΣΧΟΛΙΑ