Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

CPLP Shipping: Ο Στέργιος Στεργίου νέο μέλος του ΔΣ, στη θέση του Σπύρου Λεούση

Βαγγέλης Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής

Τον Στέργιο Στεργίου εξέλεξε η CPLP Shipping ως νέο μέλος του ΔΣ, στη θέση του Σπυρίδωνα Λεούση ο οποίος υπέβαλε πρόσφατα την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Στη Λευκωσία, στις 9 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο εγγεγραμμένο γραφείο της εταιρείας CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC (η «Εταιρεία») επί της οδού Α.Γ. Λεβέντη 5, THE LEVENTIS GALLERY TOWER, 11ος όροφος, Διαμέρισμα 1101, Λευκωσία, 1097, Κύπρος  συνήλθε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, κατόπιν της από 2 Οκτωβρίου 2024 ειδοποίησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Παρέστη ο μοναδικός μέτοχος της Εταιρείας με δικαίωμα ψήφου CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP., κάτοχος 29.960 συνήθων μετοχών, που εκπροσωπεί ποσοστό 100% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως αποφασίστηκαν με ποσοστό απαρτίας και πλειοψηφίας 100% τα εξής:

Θέμα: Διορισμός/ Αντικατάσταση Διοικητικού Συμβούλου.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σε συνέχεια της παραίτησης του κ. Σπυρίδωνα Λεούση, εξέλεξε κατόπιν πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, η οποία διεπίστωσε την πλήρωση των κριτηρίων καταλληλότητας του ελληνικού νόμου 4706/2020, τον οποίο εφαρμόζει η Εταιρεία λόγω της εισαγωγής των ομολογιών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, της Πολιτικής Καταλληλότητας του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εγκυκλίου ΕΚ 60/18.9.2020, του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία (με τις αποκλίσεις που προβλέπονται στην ετήσια δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας),τον κ. Στέργιο Στεργίου ως Διοικητικό Σύμβουλο της Εταιρείας.

Σε συνέχεια της παραίτησης του κ. Σπυρίδωνα Λεούση και της εκλογής του κ. Στέργιου Στεργίου ως νέου Διοικητικού Συμβούλου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 9 Οκτωβρίου 2024, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατόπιν ανασυγκρότησής του σε σώμα, κατά την από 9 Οκτωβρίου 2024 συνεδρία του επανεξέλεξε τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου:

1. ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.
2. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Μέλος, μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.
3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ, Μέλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα εκλεγέντα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν ατομικά και συλλογικά τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του νόμου 4449/2017, όπως ισχύει, ήτοι (α) όλα τα μέλη της Επιτροπής διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, (β) δυο εκ των τριών μελών της, ήτοι οι κύριοι Κώστας Νεοκλέους και Βασίλειος Κούφαρης, είναι ανεξάρτητα σύμφωνα με το άρθρο 9 του ελληνικού νόμου 4706/2020, την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας, την Εγκύκλιο ΕΚ 60/18.09.2020, τον Κανονισμό Λειτουργίαςτης Εταιρείας και τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία κατά τα ανωτέρω, και κατά συνέπεια η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου είναι ανεξάρτητα, και (γ) δύο τουλάχιστον μέλη, τόσο ο κύριος Κώστας Νεοκλέους όσο και ο κύριος Βασίλειος Κούφαρης, διαθέτουν επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική και παρίστανται υποχρεωτικά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων.

Η Επιτροπή Ελέγχου συνήλθε και συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν και εξέλεξε ως Πρόεδρό της τον κύριο Κώστα Νεοκλέους, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

2. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Μέλος, Μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ, Μέλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, σε συνέχεια της παραίτησης του κ. Σπυρίδωνα Λεούση και της εκλογής, από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που έλαβε χώρα την 9 Οκτωβρίου 2024 του κυρίου Στέργιου Στεργίου ως νέου Διοικητικού Συμβούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξέλεξε κατά την από 9 Οκτωβρίου 2024 συνεδρία το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριο Στέργιο Στεργίου, ως νέο μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, και αποφάσισε ότι η κ. Μαρία Χατζηβαρνάβα και ο κ. Κώστας Νεοκλέους παραμείνουν μέλη της Επιτροπής.

Με την εκλογή του κ. Στέργιου Στεργίου, η σύνθεση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων πληροί τα ατομικά και συλλογικά κριτήρια καταλληλότητας του ελληνικού νόμου 4706/2020, καθώς τα μέλη είναι στο σύνολό τους Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δύο μέλη, η κυρία Μαρία Χατζηβαρνάβα και ο κύριος Κώστας Νεοκλέους, πληρούν τα κριτήρια της ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ελληνικού νόμου 4706/2020.

Η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων συνήλθε και συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν ως ακολούθως:

1. Μαρία Χατζηβαρνάβα του Γεωργίου, Μέλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου,

2. Στέργιος Στεργίου του Μιχαήλ, Μέλος, Μη Εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και

3. Κώστας Νεοκλέους του Νεοκλή, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε επίσης

CPLP Shipping: Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο Σπ. Λεούσης

BriQ: Τον Δεκέμβριο αναμένεται η ολοκλήρωση της απορρόφησης της ICI – H προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής

Alpha Bank: Από 11 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση 137.597 νέες μετοχές από το stock options rights