• Business

    Cord Prinzhorn: Γι αυτό εξαγοράσαμε τη Viokyt


    Σημαντικές επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της Viokyt – που μετονομάζεται σε Dunapack – σχεδιάζει στα επόμενα δύο χρόνια o νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο αυστριακός όμιλος Prinzhorn, με στόχο τον τριπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας. Όπως δηλώνει o C. Prinzhorn, CEO και ιδιοκτήτης της Prinzhorn, αυτός είναι ο σχεδιασμός των νέων επενδυτών για την Ελλάδα:

    • Αναβάθμιση των κατασκευαστικών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι, με παραγωγική μονάδα (corrugator) 2,5 μέτρων, που θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής κατά τρεις φορές, σε περίπου 160 εκατ. m2 ετησίως.

    viokyt

    • Αναβαθμίσεις και μετατροπές στις εκτυπωτικές μηχανές, οι οποίες θα ενισχύσουν την απόδοση και την ποιότητα της παραγωγής, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω το επίπεδο των υπηρεσιών της Viokyt στους πελάτες της

    • Έμφαση στην ψηφιακή ικανότητα εκτύπωσης και την ικανότητα να παράγουν tailor made και σύνθετες λύσεις συσκευασίας

    • Η αυξημένη παραγωγικότητα θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει το μερίδιο και την παρουσία της Dunapack (πρώην Viokyt) στην ελληνική αγορά και για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των διεθνών πελατών της Dunapack στην Ελλάδα.

    ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    Όσον αφορά στους λόγους επένδυσης στη Viokyt, o επικεφαλής της Prinzhorn σημειώνει ότι η εξαγορά αυτή θα υποστηρίξει σθεναρά τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου στην Ελλάδα. Και, όπως λέει, ειδικά στον τομέα των τροφίμων, που η Ελλάδα διαθέτει παγκοσμίου φήμης εξαγωγικά προϊόντα, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, οι ευέλικτες και υψηλής ποιότητας λύσεις συσκευασίας θα βρίσκονται πάντα σε υψηλή ζήτηση. “Η Prinzhorn είναι ηγέτης της αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ακολουθεί τις επενδύσεις των πελατών της.

    Η εταιρεία Dunapack (Viokyt) παράγει συσκευασίες, σταθερά προσηλωμένη στην εξειδικευμένη ζήτηση συσκευασίας του κλάδου τροφίμων και ποτών, προσφέροντας έτοιμες λύσεις συσκευασίας για τους εμπόρους λιανικής πώλησης.

    dunapack_logo1

    Με την εξαγορά της Viokyt, ο όμιλος Prinzhorn αποκτά τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της γεωγραφική κάλυψη, από την αγορά της Γερμανίας μέχρι αυτή της Τουρκίας, και πλέον ισχυροποιούμε τη θέση μας στην περιοχή και ενισχύουμε την ικανότητά μας να ακολουθούμε τους μεγάλους πελάτες μας στην επέκτασή τους στην περιοχή”.

    “Η επέκταση της παραγωγικής μας δυναμικότητας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία μας στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και αποτελεί λογικό επόμενο βήμα, το οποίο ακολουθεί την επέκταση, που πραγματοποιήσαμε στην Ουκρανία και στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια”, προσθέτει ο Cord Prinzhorn.

    Υπενθυμίζεται ότι η Dunapack Packaging, θυγατρική της αυστριακής Prinzhorn Holding, ανακοίνωσε την Παρασκευή την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Viokyt Packaging A.E., αποκτώντας ταυτόχρονα και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, με έκταση περίπου 50.000 m2.



    ΣΧΟΛΙΑ