• Business

    Commerzbank: Αύξηση του στόχου για τα ετήσια κέρδη – Επαναγορά μετοχών ύψους 600 εκατ. ευρώ

    • Bloomberg
    Commerzbank: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο DBRS ενισχύει τις προσδοκίες ότι η χώρα θα επανέλθει σε επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος

    Manfred Knof, CEO Commerzbank


    Η Commerzbank AG αύξησε τον στόχο της για τα ετήσια κέρδη καθώς συνεχίζει να επωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια. Παράλληλα ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ (641 εκατομμύρια δολάρια).

    Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει τόσο τα κέρδη όσο και τα καθαρά έσοδα από τόκους να κινηθούν υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της. Και τα δύο μεγέθη ήταν υψηλότερα το τρίτο τρίμηνο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

    Η γερμανική τράπεζα επωφελήθηκε πολύ από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον δανεισμό σε καταναλωτές και εταιρείες και έχει μια μεγάλη βάση καταθέσεων στις οποίες πληρώνει σχετικά λίγους τόκους.

    Παράλληλα, η Commerzbank άρχισε ξανά την επιστροφή μετρητών μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία οι μέτοχοι έλαβαν ελάχιστες ή καθόλου πληρωμές.

    Η τράπεζα σκοπεύει να πραγματοποιήσει την επαναγορά πριν από τη συνέλευση των μετόχων της το επόμενο έτος και ζητά έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την δήλωση της.

    Η κερδοφορία της το τρίτο τρίμηνο ανήλθε σε 684 εκατ. ευρώ, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 619 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο της στρατηγικής της η τράπεζα θα επιδιώξει να ενισχύσει τη βάση εσόδων της μέσω της «επιλεκτικής επέκτασης των δραστηριοτήτων των πελατών της» με έμφαση στην ψηφιακή τραπεζική, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στη βιώσιμη χρηματοδότηση.

    Η Commerzbank δήλωσε ότι στοχεύει να μειώσει το κόστος της ως αναλογία των εσόδων στο 55% έως το 2027 και στοχεύει σε κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ μέχρι τότε.

    Τον Σεπτέμβριο δεσμεύτηκε να επιστρέψει υψηλότερο μερίδιο των κερδών της, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει τη δέσμευση να επιστρέψει 3 δισ. ευρώ στους μετόχους για καθαρό εισόδημα από το 2022 έως το 2024.

    Για το τρέχον έτος, η Commerzbank είπε ότι τώρα αναμένει να διαθέσει λιγότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ για ζημίες από δάνεια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για προβλέψεις άνω των 800 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Commerzbank, Capital Economics, Oxford Economics: Κακές για την Ευρωζώνη οι προοπτικές του 2024

    Ντόναλντ Τραμπ: Πόσο αύξησε την περιουσία του από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο

    Το διεθνές αφήγημα της Mytilineos οδηγεί στο Λονδίνο;



    ΣΧΟΛΙΑ