• Business

    Coca Cola Co.: Τζίρος και κέρδη άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο – Μειωμένη ζήτηση

    • NewsRoom
    James Quincey, Chairman and Chief Executive Officer

    James Quincey, Chairman and Chief Executive Officer (Πηγή: www.coca-colacompany.com)


    Αύξηση 9% στα οργανικά έσοδα γ’ τριμήνου ανέφερε η Coca Cola Co. ενισχυμένα κυρίως από τις αυξήσεις των τιμών, που αντιστάθμισαν τη μειωμένη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας.

    Τα μεγέθη του πολυεθνικού κολοσσού των αναψυκτικών και σνακ, ξεπέρασαν μεν τις προβλέψεις της αγοράς, όμως κινήθηκαν χαμηλότερα από την ίδια περίοδο πέρσι.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε το τρίμηνο με προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 77 σεντς ανά μετοχή, άνω της μέσης εκτίμησης για 74 σεντς.

    Ομοίως, τα έσοδα του ομίλου στο τρίμηνο ανήλθαν σε 11,95 δισ. δολάρια σε σχέση με την πρόβλεψη για 11,6 δισ.

    Παράλληλα, τα  κέρδη που αποδόθηκαν στους μετόχους στα 2,85 δισ. ή 66 σεντς ανά μετοχή, κινήθηκαν χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

    Σημειώνεται ότι τα οργανικά έσοδα δεν προσμετρούν τον αντίκτυπο εξαγορών, εκποιήσεων και συναλλαγματικών μεταβολών.

    Στο σύνολό τους, η μέσες τιμές των προϊόντων της Coca Cola Co. εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 10% στο τρίμηνο, ωστόσο οι όγκοι των πωλήσεών της αυξήθηκαν μόνο κατά 1%.

    Ο τζίρος στα 11,95 δισ. ξεπέρασε τις δυσοίωνες προβλέψεις της αγοράς για πτώση 2,62% (11,6 δισ.), όμως ήταν οριακά αυξημένος από την ίδια περίοδο πέρσι  στα 11,91 δισ.

    Ο αμερικανικός κολοσσός προβλέπει τώρα μια αύξηση των οργανικών του εσόδων της τάξης του 10% για το σύνολο του 2024, ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 5% έως 6% συνολικά στο έτος.

    Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές φαίνεται ότι επηρεάστηκαν από τους “αντίθετους ανέμους” στις οικονομικές προβλέψεις της εταιρείας, επιβαρύνοντας τη μετοχή, η οποία υποχώρησε στις συναλλαγές της Τετάρτης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ο Marcin Burdach διαδέχεται τον Henrik Fredvig στον ρόλο του Managing Director

    Uni Systems – My Buddy: Συνεργασία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης

    Εταιρεία παραγωγής Blade Runner 2049: Μηνύει τον Έλον Μασκ και τη Warner Bros



    ΣΧΟΛΙΑ