Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Coca Cola ΗΒC: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της ιταλικής Lurisia

Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC

Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ιταλικής Lurisia (Acque Minerali) ανακοίνωσε η Coca Cola ΗΒC, η οποία όπως αναφέρει στην εταιρική της ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της The Coca-Cola Company.

Πωλητής, όπως είχε ανακοινωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, είναι το private equity fund IDeA Taste of Italy, το οποίο διαχειρίζονται η DeA Capital Alternative Funds SGR S.r.l., η οικογένεια Invernizzi και η Eataly Distribuzione S.r.l.

Το συνολικό τίμημα που καταβάλλουν οι Coca-Cola HBC και η The Coca-Cola Company, με την επιφύλαξη των συνήθων προσαρμογών, ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ο Piero Bagnasco, Διευθύνων Σύμβουλος της Lurisia, και ο Alessandro Invernizzi, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιο της Acque Minerali. Αμφότεροι είναι εκπρόσωποι δύο εκ των πωλητών μετόχων.