Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Coca-Cola HBC: Παραιτείται η Άννα Διαμαντοπούλου – Ποιος θα αναλάβει τη θέση της

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν είπα ότι προσβλέπω σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ούτε να το διανοηθώ…

Άννα Διαμαντοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola HBC AG αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 1.30′ μ.μ. ώρα Κύπρου, στη διεύθυνση Turmstrasse 26, 6312 Steinhausen, Ελβετία.

Όπως ανακοινώθηκε στις 9 Αυγούστου 2024, η Άννα Διαμαντοπούλου, ανεξάρτητη μη εκτελεστική διευθύντρια και μέλος της επιτροπής αποδοχών, της επιτροπής διορισμών και της επιτροπής κοινωνικής ευθύνης έχει γνωστοποιήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρόθεσή της να να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά από διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη μη εκτελεστικού συμβούλου, το διοικητικό συμβούλιο, πρότεινε την εκλογή της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι, (Elizabeth Bastoni) ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ως μέλος της επιτροπής αποδοχών, που έχει διατελέσει εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος με τεχνογνωσία στην εταιρική διακυβέρνηση, τις αμοιβές στελεχών, την ανάπτυξη και την εκτέλεση στρατηγικής, καθώς και στον σχεδιασμό ανάπτυξης και διαδοχής ανθρώπων.

Ο διορισμός της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά το πόρισμα της ΕΓΣ. Η Elizabeth Bastoni είναι μια έμπειρη εκτελεστική και ανεξάρτητη διευθύντρια με τεχνογνωσία στη διακυβέρνηση, τις αμοιβές στελεχών, την ανάπτυξη και την εκτέλεση στρατηγικής, καθώς και ο σχεδιασμός ανάπτυξης και διαδοχής ανθρώπων.

Η Ελισάβετ έχει παίξει ρόλους στο C-suite HR και επικοινωνία στην Cascade Asset Management Co (πρώην BMGI), Carlson, The
Coca-Cola Company (2005 έως 2011) και Thales. Η Ελισάβετ ξεκίνησε την καριέρα της στην KPMG.

Διαβάστε επίσης:

Πού φτάνουν οι ετήσιες αποδοχές των εργαζόμενων σε 62 εισηγμένες εταιρείες και τράπεζες

Ναυάγιο στη Σικελία: Γιατί το «αβύθιστο» σούπερ γιοτ του Μάικ Λιντς βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά!

BioNTech: Ξεκίνησαν σε επτά χώρες οι δοκιμές του εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα