ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Πρόκειται για τη CMBlu Energy AE με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Πατεράκη, η οποία έχει καταθέσει αίτημα ένταξης της επένδυσης στο πρόγραμμα Produc-e Green του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που στηρίζει βιομηχανικές επενδύσεις για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών στη χώρα μας.
Στην εταιρεία ήδη μέτοχοι είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Δρ. Peter Geigle με ποσοστό άνω του 20%, η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Strabag με 12%, η επίσης γερμανική Data Becker και δύο γερμανοί και δύο αυστριακοί επενδυτές. Ταυτόχρονα όμως γίνονται συζητήσεις με τη Viohalco, όπως είχε γράψει πρώτο το mononews, και άλλους έλληνες επιχειρηματίες για να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο.
Η επένδυση για την κατασκευή των νέων μονάδων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία σχεδιάζει αντίστοιχη μονάδα στις ΗΠΑ.
Δρ. Peter Geigle: Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες πιλοτικές μπαταρίες στην αγορά
Όπως εξήγησε χθες, μιλώντας με δημοσιογράφους ο Δρ. Peter Geigle η πιλοτική μονάδα παραγωγής οργανικών μπαταριών θα τεθεί σε λειτουργία στη Γερμανία τον Μάιο και οι πρώτες μπαταρίες θα βγουν στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο.
Ταυτόχρονα, αναμένεται να εγκριθεί και το σχήμα χρηματοδότησης και ένταξης της επένδυσης στο Produc-e Green, εξέλιξη που θα καθορίσει τις τελικές κεφαλαιακές της ανάγκες.
Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όταν θα έχει ωριμάσει χρηματοδοτικά η επένδυση και θα έχει βγει και το πρώτο προϊόν στην αγορά, θα είναι πλέον έτοιμα όλα για να οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο.
Σχετικά με τις συζητήσεις με τη Viohalco ο Δρ. Peter Geigle, σημείωσε ότι θα ήταν πολύ καλό να συμμετάσχει στο σχήμα, ωστόσο αν και είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, εκτιμά ότι οι τελικές αποφάσεις και η συμφωνία θα γίνουν μετά το Σεπτέμβριο.
Ο Peter Geigle με πτυχίο ιατρικής, έχει παρουσία στον τομέα της βιοτεχνολογίας, και αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη μπαταριών αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας με βάση οργανικά μόρια, λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων της καινοτόμου αυτής τεχνολογίας σε σχέση με τις μπαταρίες λιθίου.
Όπως ανέφερε οι οργανικές μπαταρίες, είναι 20% φθηνότερες από αυτές του λιθίου, σχεδόν πλήρως ανακυκλώσιμες, χωρίς κανένα κίνδυνο ανάφλεξης και δε χρειάζονται σπάνιες γαίες ενώ οι απαιτούμενες πρώτες ύλες για την παραγωγή τους, είναι διαθέσιμες σε σχεδόν απεριόριστες ποσότητες.
Οι 4 μονάδες που σχεδιάζονται στην Ελλάδα θα παράγουν μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας για μονάδες ΑΠΕ, ενώ σταδιακά επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως τα πλοία, τα οχήματα, κ.α.
Η κάθε μονάδα μπορεί να παράγει μπαταρίες δυναμικότητας 1 GWh ετησίως.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής των μονάδων θα διαρκέσει 9 μήνες και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2025.
Διαβάστε επίσης:
Wyndham: Σημαντική ανάπτυξη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική το 2023
Eurolife FFH: Αξία έχει να μας ενώνει η μουσική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μέλη και μη μέλη προσέρχονται σε αυξανόμενη ροή και φανερώνουν τη στήριξη τους- Πάνω από 43.000 οι ψήφοι
- Νίκος Ρωμανός: Το πρόβλημα δεν είναι το «όχι σε όλα» αλλά η έλλειψη σοβαρής και κοστολογημένης αντιπρότασης
- Βορίδης: Ο Κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει πολιτικές που εκφράζουν τον κεντρώο και τον δεξιό ψηφοφόρο
- Έλενα Ακρίτα: Θα παραιτηθώ αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης