Η Citi και ο Georgios Ierodiaconou επιμένουν στη σύσταση αγοράς (buy) για τη μετοχή του ΟΤΕ με τιμή στόχο στα 23 ευρώ ανά μετοχή ή 63% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα που μαζί με τη μερισματική απόδοση, το περιθώριο ανόδου ξεπερνά το 68%.

Στο ταμπλό του ΧΑ , η μετοχή αντιδρά θετικά με +1,14% άνοδο στα 14,25 ευρώ.

Το πλέον εντυπωσιακό από την εκτίμηση της Citi για τη μετοχή του ΟΤΕ είναι ότι στο «κακό» σενάριο που αναλύει ο αμερικανικός οίκος, η τιμή στόχος είναι τα 15 ευρώ ανά μετοχή ή 6% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή στόχος είναι στα 26 ευρώ ανά μετοχή ή 83% πιο πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Η άποψη του αναλυτή της Citi είναι ότι ο ΟΤΕ ανακοίνωσε αξιοπρεπή αποτελέσματα α’ τριμήνου για φέτος με ισχυρές επιδόσεις στην πρώτη γραμμή (υπερκάλυψη κατά 8% έναντι του consensus) και στους δείκτες KPIs στην Ελλάδα, αν και η Ρουμανία ήταν και πάλι ιδιαίτερα αδύναμη.

Τα ελληνικά περιθώρια κέρδους ήταν επίσης ‘ελαφριά’ με τα EBITDA να συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 1,5% σε ετήσια βάση, παρά την απότομη επιτάχυνση των ελληνικών εσόδων στο 10%. Βέβαια, μέρος της αύξησης οφείλεται σε γραμμές εσόδων με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, αλλά επίσης υπάρχει κάποια σταδιακή προσαρμογή στα λειτουργικά έξοδα (opex), γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένονται καλύτερες τάσεις στο EBITDA τα επόμενα τρίμηνα.

Σημειώνει, επίσης, ο Ierodiaconou ότι το πρόγραμμα κουπονιών θα πρέπει να αρχίσει να συνεισφέρει στα KPIs/οικονομικά μεγέθη για το υπόλοιπο του έτους και επαναλαμβάνει την αξιολόγηση buy αυτή τη στιγμή.

«Η Ρουμανία ήταν ιδιαίτερα αδύναμη με τις περικοπές στις χρεώσεις που καταβλήθηκαν για την εκμετάλλευσης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου (MTR) να επηρεάζουν τόσο την πρώτη γραμμή, όσο και τα περιθώρια κέρδους. Ως εκ τούτου, το conference call είναι πιθανό να επικεντρωθεί περισσότερο στη διαδικασία πώλησης, όπου δεν έχουμε λάβει ακόμη ενημέρωση. Παρόλο που είδαμε εδώ μια σταθερή νίκη στα έσοδα και στο EBITDAaL, καθώς οι τάσεις είναι σχετικά συνεπείς με τις προσδοκίες, δεν αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις με βάση αυτά τα αποτελέσματα», εξηγεί ο αναλυτής της Citi.

Για την αποτίμηση του ΟΤΕ, η Citi χρησιμοποιεί μεθοδολογία προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) διασταυρωμένη με μια σχετική αποτίμηση, καθώς πιστεύει ότι αυτή αποτυπώνει επαρκώς την αξία των διαφόρων δραστηριοτήτων. Οι βασικές παραδοχές της για την DCF είναι 7,2% WACC και 0,5% τελική ανάπτυξη. Σε αυτή τη βάση, καταλήγει σε μια τιμή-στόχο στα 23 ευρώ.

Αναφορικά με τους κινδύνους, οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον στόχο είναι τα καλύτερα του αναμενόμενου νέα σχετικά με την αναδιάρθρωση, η μεγαλύτερη κανονιστική σαφήνεια ή η λειτουργική υπεραπόδοση.

Οι καθοδικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον αυξημένο ανταγωνισμό από τους φορείς εκμετάλλευσης ULL, την αργή διαχείριση του κόστους και τον κίνδυνο χώρας λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών.

Αν ο αντίκτυπος αυτών των παραγόντων κινδύνου είναι περισσότερο ή λιγότερο αρνητικός από ότι αναμένει η Citi, τότε η τιμή της μετοχής ενδέχεται να μην φτάσει ή να αυξηθεί πάνω από την τιμή-στόχο της.

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Σημαντική αύξηση κατά 9,2% στα έσοδα του Ομίλου – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα Τσαμάζ

Χρηματιστήριο: Ο ΟΤΕ στηρίζει τον δείκτη – Πτώση για Τιτάν, βαρόμετρο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ

ΕΕΤΤ: Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση του ΟΤΕ για εκπτώσεις στην οπτική ίνα