Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Christie’s: Γιατί ακυρώθηκε δημοπρασία κοσμημάτων της δισεκατομμυριούχου Χάιντι Χόρτεν

Χάιντι Χόρτεν (Πηγή: hortencollection.com)

Αντιμέτωπος με έντονες πιέσεις ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ακύρωσε τις προγραμματισμένες πωλήσεις κοσμημάτων της αείμνηστης συλλέκτριας, Χάιντι Χόρτεν.

Ορισμένοι εβραϊκοί κύκλοι ισχυρίστηκαν ότι ο οίκος Christie’s είχε προσπαθήσει να κρύψει πληροφορίες για τον σύζυγο της Χόρτεν, Χέλμουτ Χόρτεν, ο οποίος ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

(Πηγή: christies.com)

Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων 700 τεμαχίων της Χόρτεν, ήταν η μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη συλλογή του είδους της στον κόσμο που θα έβγαινε σε δημοπρασία, ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε ανακοινώσει ο οίκος Christie’s.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διαμάχη εντάθηκε τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά τον Μάιο, όταν ο οίκος διοργάνωσε δημοπρασία στη Γενεύη για την πώληση των κοσμημάτων και προγραμμάτισε δεύτερο γύρο τον Νοέμβριο.

(Πηγή: christies.com)

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο οίκος Christie’s πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις κοσμημάτων της Χόρτεν.

Η εξαιρετική συλλογή ανήκε στην Αυστριακή δισεκατομμυριούχου Χάιντι Χόρτεν, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 81 ετών με περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Δείτε όλη τη συλλογή εδώ 

Διαβάστε επίσης: 

Yalco: Στο 19,87% το ποσοστό του Σωκράτη Κωνσταντίνου

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ο εφοπλιστής που δίνει ζωή στη Σχοινούσα

Δίσκος της Φαιστού: Ένα άλυτο μυστήριο γίνεται τέχνη