• Bons Vivants

    Christie’s: Γιατί ακυρώθηκε δημοπρασία κοσμημάτων της δισεκατομμυριούχου Χάιντι Χόρτεν

    • NewsRoom

    Χάιντι Χόρτεν (Πηγή: hortencollection.com)


    Αντιμέτωπος με έντονες πιέσεις ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ακύρωσε τις προγραμματισμένες πωλήσεις κοσμημάτων της αείμνηστης συλλέκτριας, Χάιντι Χόρτεν.

    Ορισμένοι εβραϊκοί κύκλοι ισχυρίστηκαν ότι ο οίκος Christie’s είχε προσπαθήσει να κρύψει πληροφορίες για τον σύζυγο της Χόρτεν, Χέλμουτ Χόρτεν, ο οποίος ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    (Πηγή: christies.com)

    Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων 700 τεμαχίων της Χόρτεν, ήταν η μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη συλλογή του είδους της στον κόσμο που θα έβγαινε σε δημοπρασία, ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε ανακοινώσει ο οίκος Christie’s.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η διαμάχη εντάθηκε τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά τον Μάιο, όταν ο οίκος διοργάνωσε δημοπρασία στη Γενεύη για την πώληση των κοσμημάτων και προγραμμάτισε δεύτερο γύρο τον Νοέμβριο.

    (Πηγή: christies.com)

    Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο οίκος Christie’s πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις κοσμημάτων της Χόρτεν.

    Η εξαιρετική συλλογή ανήκε στην Αυστριακή δισεκατομμυριούχου Χάιντι Χόρτεν, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 81 ετών με περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

    Δείτε όλη τη συλλογή εδώ 

    Διαβάστε επίσης: 

    Yalco: Στο 19,87% το ποσοστό του Σωκράτη Κωνσταντίνου

    Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ο εφοπλιστής που δίνει ζωή στη Σχοινούσα

    Δίσκος της Φαιστού: Ένα άλυτο μυστήριο γίνεται τέχνη



    ΣΧΟΛΙΑ