• Business

    Χρυσός: Νέο ιστορικό ρεκόρ με φόντο τη μείωση των επιτοκίων

    • NewsRoom


    Δεν έχει τέλος του ράλι του χρυσού στις διεθνείς αγορές και με τη νέα άνοδο πάνω από 1% κατέγραψε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ.

    Με φόντο τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αλλά και τις προσδοκίες ότι και η FED θα πάει σε μείωση, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου απογειώθηκε ξανά.

    Οι τιμές του spot χρυσού ενισχύονταν κατά 1,7% στα 2.554,05 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον αμερικανικό χρυσό ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις με κέρδη 1,5% στα 2.580,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1,56% στα 2.551,20 δολάρια ανά ουγγιά -για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας. Ενδο-συνεδριακά, η τιμή ξεπέρασε ακόμη και τα 2.580 δολάρια.

    Το ασήμι κατέγραφε άνοδο 3,7% στα 29,76 δολάρια, ενώ η πλατίνα ενισχυόταν κατά 3% στα 979,62 δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 230.000.

    Οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο εν μέσω υψηλότερου κόστους για υπηρεσίες, αλλά η τάση παρέμεινε συνεπής με υποτονικό πληθωρισμό.

    «Οδεύουμε προς ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων, οπότε ο χρυσός γίνεται πολύ πιο ελκυστικός… Νομίζω ότι θα μπορούσαμε δυνητικά να έχουμε πολύ πιο συχνές μειώσεις σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο μέγεθος», ανέφερε ο Άλεξ Εμπκαριάν, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.



    ΣΧΟΛΙΑ