Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χρ. Μεγάλου: Η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018

Σε αύξηση των χορηγήσεων, με επίκεντρο τις χορηγήσεις νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις, θα προχωρήσει το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς.

Θα πρόκειται για την πρώτη αύξηση των δανείων από την έναρξη της κρίσης,  τονίζει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία τελειώνει το 2017 με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (NPLs) να είναι κάτω των 20 δισ. ευρώ, έναντι 20,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

«Έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα. Αυτό συμβαδίζει έντονα με τις προσδοκίες μας και είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018»,  δηλώνει ο CEO της Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, σε ανακοίνωση της Τράπεζας που εστάλη στο Bloomberg.

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%.

«Η ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές θα είναι ο βασικός μακροοικονομικός οδηγός για το 2018», τονίζει ακόμη ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Μεγάλου: Τα ακίνητα των e-πλειστηριασμών δεν σχετίζονται με την πρώτη κατοικία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Μεγάλου: Αισιοδοξία για σημαντική αύξηση των καταθέσεων, επίτευξη των στόχων για τα NPEs

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Μεγάλου: Στόχος ο μηδενισμός του ELA ως το τέλος του 2018 – Στη σωστή τροχιά η οικονομία