• Business

    Χιντζίδης (Performance): Το business plan και πώς έφτασε η κεφαλαιοποίηση στα €100 εκατ.

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Τη θέση της στις κορυφαίες εγχώριες εταιρείες πληροφορικής βρήκε η Performance, αφού από χθες «παίζει μπάλα» στα μεγάλα σαλόνια του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ολοκληρώνοντας επιτυχώς το business plan που είχε θέσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο ο Διευθύνων Σύμβουλος Διονύσης Χιντζίδης.

    Η μετάταξη στην Κύρια Αγορά, εκτός από το ότι θα δώσει extra κύρος στην εταιρεία, αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Στόχος της διοίκησης αλλά και προσωπικό στοίχημα του κ. Χιντζίδη είναι να συνεχίσει να μεγαλώνει όπως άλλωστε δείχνουν και τα νούμερα τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα η Performance έχει ταμειακά διαθέσιμα για να προχωρήσει σε εξαγορές, κυρίως σε τομείς που θα προσθέσουν αξία.

    Επίσης στόχος είναι να διεκδικήσει, είτε ως ανάδοχος είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, την εμπλοκή της σε περισσότερα έργα του δημοσίου με αντικείμενο σε τεχνολογικούς τομείς όπου διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να παρέχει υψηλή προστιθέμενη αξία.

    Βέβαια η πρώτη ημέρα δεν κύλησε ομαλά, καθώς η μετοχή έπεσε 0,7% και έκλεισε στα 7,10 ευρώ.

    Η απόδοση και πώς ξεπέρασε τα 100 εκατ. κεφαλαιοποίηση

    Η επίδοσή της στην ΕΝΑ από τις αρχές του έτους είναι εντυπωσιακή, καθώς η μετοχή έχει κάνει ένα ράλι 49,9% από την αρχή του χρόνου και στην τελευταία της συνεδρίαση πριν μεταταχθεί έγραψε πάνω από 100 εκατ. κεφαλαιοποίηση (έπεσε λίγο πάλι μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση).

    Παράλληλα το τελευταίο εξάμηνο, όταν και πλέον όλα είχαν μπει στο δρόμο τους και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η μετάταξη στην ΚΑ θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι του 2024, άλλαξαν χέρια πάνω από 2,5 εκατ. κομμάτια, δείχνοντας η εταιρεία είναι από τις πλέον αξιόπιστες του Χρηματιστηρίου.

    Από το 2019  ο τζίρος έχει υπερδιπλασιαστεί από τα 25,9 εκατ. ευρώ στο 2019 στα 57,7 εκατ., το 2023, καταγράφοντας δηλαδή μια αύξηση της τάξης του  123, ενώ το EBITDA αυξήθηκε κατά περίπου 167%, από τα 3,4 εκατ. ευρώ στα 7,1 εκατ. ευρώ το 2023.

    Για το 2024 και μετά την είσοδό της στη Κύρια Αγορά, στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης που έχει πετύχει για 7η συνεχή χρονιά, ανάπτυξη που την τοποθετεί πλέον στο υψηλότερο επίεπδο εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας που δραστηριοποιείται.

    Οι εξαγορές βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς όπως έχει πει στο παρελθόν ο κ. Χιντζίδης, κοιτάνε πολλές περιπτώσεις καλών εταιρειών που θα μπορέσουν να πλαισιώσουν καταλλήλως τις δραστηριότητες της Performance, σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και το business software, ενώ είπε πως ενώ δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια εξαγορά, σίγουρα μία κίνηση θα γίνει μέσα στο 2024.

    Πώς ξεκίνησε η Performance

    Η Performance έχει πολυετή παρουσία στο χώρο, καθώς ιδρύθηκε το 1993, ιδρύεται από τον κ. Δημήτριο Παπαντωνίου και την κα Αθηνά Παπαθανασίου ως ετερόρρυθμη εταιρεία «Performance Technologies – Δ. Παπαντωνίου Ε.Ε».

    Κύρια δραστηριότητά της στην αρχή ήταν με μέσα και συστήματα αποθήκευσης δεδομένων και λογισμικό δικτύωσης, ενώ λίγους μήνες αργότερα, η αρχική ομάδα πλαισιώνεται από τους κ.κ. Γεώργιο Τσουκάλη και Ανδρέα Τσαγκάρη, ενώ παίρνει και τις πρώτες της μεγάλες δουλειές όπως την εγκατάσταση στην εταιρεία Pegasus Publishing Α.Ε. ενός από τα πρώτα στην Ελλάδα ανεξάρτητα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων.

    Το 1997, μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία και εστιάστηκε σε προηγμένα συστήματα αποθήκευσης, λογισμικό διαχείρισης συστημάτων αρχείων, λύσεων που εξασφαλίζουν επιχειρηματική συνέχεια κ.λπ., και σύναψε στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία με την εταιρεία Veritas Technologies LLC.

    Το 2001, η Εταιρεία ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία και από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που σύναψαν επιχειρηματική συνεργασία με την VMware Inc., πρωτοπόρο εταιρεία στην αναδυόμενη τότε αγορά της εικονικοποίησης διακομιστών (server virtualization). Τα επόμενα χρόνια, η Performance αύξησε σημαντικά την πελατειακή της βάση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας λύσεις που αξιοποιούσαν το λογισμικό της VMware Inc για εικονικοποίηση υποδομών, αποκτώντας έτσι και σημαντικούς πελάτες στο χρηματοπιστωτικό τομέα που ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν αυτή την τεχνολογία για παραγωγική χρήση.

    Το Δεκέμβριο του 2005, άντλησε περίπου €0,9 εκ. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συνέχισε να αυξάνει τον κύκλο εργασιών της ενώ δημιούργησε και θυγατρικές στη Βουλγαρία και τη Κύπρο.

    Το Σεπτέμβριο του 2008, η εταιρεία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ ενώ από το 2012 διέκοψε όλες τις δραστηριότητες διανομής λογισμικού και, έκτοτε, επικεντρώθηκε αποκλειστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση προηγμένων λύσεων και υπηρεσιών βασισμένων σε εταιρικό λογισμικό που προμηθεύεται από τους κατασκευαστές ή/και τους διανομείς, και τη διάθεσή τους απευθείας στους τελικούς χρήστες (μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς).

    Από θυγατρικές η Performance διαθέτει διαθέτει την 100% θυγατρική Petabyte Solutions ΑΕ και την 100% θυγατρική Alfavad AE, ενώ τον Σεπτέμβριο 2022 απέκτησε 60% συμμετοχή στην Adaptera IKE.

    Επίσης έχει ιδρύσει και λειτουργεί θυγατρικές στο εξωτερικό, συγκεκριμένα την Performance Technologies (Cyprus) Ltd (100% άμεση συμμετοχή) και την Performance Technologies BG AD (έμμεση συμμετοχή, 100% θυγατρική της Performance Technologies (Cyprus) Ltd, ενώ κατέχει έμμεσα συμμετοχή στην Adaptera Cyprus Ltd (100% θυγατρική της Adaptera ΙΚΕ).

    Ποιος είναι ο Διονύσης Χιντζίδης

    Ο Διονύσιος Χιντζίδης ξεκίνησε να εργάζεται στην Performance από το 2000 σαν

    Solutions Consultant στο τμήμα πωλήσεων, ενώ το 2011 προήχθη σε Διευθυντή Πωλήσεων.

    Από το 2014 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2016 κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ στην Αγγλία και έχει μεταπτυχιακό στις Σπουδές Τηλεματικής (Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Μέσα και Οργάνωση) από το Πανεπιστήμιο του Κρεμς στην Αυστρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Χιντζίδης: Πρεμιέρα για την Performance στην Κύρια Αγορά – Η επόμενη ημέρα

    Χιντζίδης (Performance): Εντός καλοκαιριού η μετάταξη στην Κύρια Αγορά

    Μπήτρος: Συμφωνία εξυγίανσης με τους διαχειριστές δανείων για δύο θυγατρικές



    ΣΧΟΛΙΑ