Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χιντζίδης (Performance): Προχωρά σε εξαγορά εντός Ελλάδας – Είσοδος και στην αγορά της Βρετανίας

Διονύσης Χιντζίδης, Πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

Διονύσης Χιντζίδης, Πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

Σε συζητήσεις για εξαγορά τουλάχιστον μίας εταιρείας στο τομέα του ΑΙ στην Ελλάδα βρίσκεται η Performance, ενώ ετοιμάζει και είσοδο στην Αγγλία, μέσω μετοχικής συμμετοχής τουλάχιστον 5% σε startup με την οποία ήδη συνεργάζεται.

Χθες, ο CEO της Performance κ. Διονύσης Χιντζίδης μαζί με τα υπόλοιπα διοικητικά και μετοχικά στελέχη της εταιρείας, χτύπησαν το καμπανάκι του Χ.Α., σχεδόν 1,5 μήνα μετά την είσοδό της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Με το ίδιο να δηλώσει χαρούμενος για αυτή την επιτυχία και σίγουρος ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Η Performance, η οποία δημοσίευσε τη Δευτέρα αποτελέσματα εξαμήνου, ετοιμάζει τουλάχιστον μία εξαγορά το επόμενο διάστημα, ενώ στόχος είναι να επέλθει τόσο οργανική όσο και ανόργανη ανάπτυξη, με σκοπό να δώσει αξία τόσο στην εταιρία όσο και στους μετόχους.

Η Performance, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι η πρώτη από τις μικρές εταιρείες πληροφορικής που έκαναν το επόμενο βήμα και μπήκαν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστήριου, με την διοίκηση να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από το ρυθμό ανάπτυξης και με  τα νούμερα που σημειώνει κάθε χρόνο.

Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2024 είναι πολύ θετικές, εκτιμώντας ότι τα μεγέθη θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν ενώ παράλληλα θεωρούν πως η μετάταξη στην Κύρια Αγορά αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά οφέλη, τόσο στην εταιρεία όσο και στους μετόχους.

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών προ φόρων

Η Performance Technologies το α’ εξάμηνο ανακοίνωσε αύξηση τζίρου κατά 40% αλλά μείωση στα κέρδη προ φόρων κατά 14%.

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40,2%, (41% για την εταιρεία) έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ανερχόμενος στο ποσό των 34,258 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25,8% (30% για την Εταιρεία), στα 9,364 εκατ. ευρώ.

Τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,7%, στα 3,090 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 14,3%, στα 2,100 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχος ρυθμός αύξησης εσόδων είχε επιτευχθεί το α’ εξάμηνο του 2023 έναντι του α’ εξαμήνου του 2022, ενώ η τάση αυτή δείχνει να κλιμακώνεται περαιτέρω για το υπόλοιπο του 2024.

Η κερδοφόρος ανάπτυξή μας, σχεδόν στο σύνολο της οργανική, έρχεται ως αποτέλεσμα επενδύσεων που πραγματοποιούνται εντατικά από τις αρχές του 2022. Εξελίσσουμε τα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις που προσφέρουμε και επεκτείνουμε τις συνεργασίες με τους πελάτες μας σε νέες περιοχές.

Παράλληλα η διοίκηση, αναγνωρίζοντας έγκαιρα ότι η στελέχωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας και λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη εξειδικευμένου δυναμικού πληροφορικής, προχώρησε σε σημαντική επένδυση για την προσέλκυση και εκπαίδευση στελεχών.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα σύνολο δράσεων, όπως η Performance Academy η οποία τρέχει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023 και έχει χρηματοδοτήσει τρεις εκπαιδευτικούς κύκλους σε τεχνολογίες Cyber Security και Enterprise Service Management (ESM/ITSM) μέσω των οποίων τα αντίστοιχα τμήματα έχουν στελεχωθεί με 22 νέους επιστήμονες πληροφορικής.

Από την αρχή του 2024 η Εταιρεία δημιούργησε το τμήμα «Sales Enablement & Continuous Learning», το οποίο στοχεύει στην ουσιαστική και συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων μας όλων των ειδικοτήτων και ομάδων (τεχνικών και μη) σε δεξιότητες και συμπεριφορές (power/soft skills).

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περισσότερες από 3.000 ανθρωποώρες εσωτερικών εκπαιδεύσεων.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο το προσωπικό του Ομίλου αυξήθηκε κατά 67 άτομα με νέους επιστήμονες αλλά και έμπειρα στελέχη της αγοράς, με το συνολικό εργατικό δυναμικό να του ομίλου να φτάνει τα 300 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Performance Technologies: Στα 34,25 εκατ. αυξήθηκαν τα έσοδα

Real Consulting: Μεγάλη αύξηση 40% στα λειτουργικά κέρδη και 43% στα έσοδα

Aston Martin: Mειώνει τις προβλέψεις για τα ετήσια αποτελέσματα