• Business

    Χιντζίδης (Performance): Εντός καλοκαιριού η μετάταξη στην Κύρια Αγορά

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Εντός του καλοκαιριού εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη μετάταξη της Performance στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης κ. Διονύσης Χιντζίδης.

    Όπως ανέφερε ο CEO του ομίλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας πληροφορικής, ήδη ο φάκελος έχει περάσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει γίνει παρουσίαση από τη διοίκηση της εταιρείας, έχοντας λάβει πολύ θετικά σχόλια και τώρα περιμένουν τα νεότερα.

    Η Performance, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι η πρώτη από τις μικρές εταιρείες πληροφορικής της Εναλλακτικής Αγοράς η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδό της στην Κύρια, με την διοίκηση να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από το ρυθμό ανάπτυξης και με  τα νούμερα που σημειώνει κάθε χρόνο.

    Παράλληλα, στόχος του ομίλου είναι να συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς ο κ. Χιντζίδης επεσήμανε ότι η Performance έχει ταμειακά διαθέσιμα για να προχωρήσει σε εξαγορές, κυρίως σε τομείς που θα προσθέσουν αξία. Όπως είπε, κοιτάνε πολλές περιπτώσεις καλών εταιρειών που θα μπορέσουν να πλαισιώσουν καταλλήλως τις δραστηριότητες της Performance, σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και το business software, ενώ είπε πως ενώ δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια εξαγορά, σίγουρα μία κίνηση θα γίνει μέσα στο 2024.

    Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2024 είναι πολύ θετικές, εκτιμώντας ότι τα μεγέθη θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν ενώ παράλληλα θεωρούν πως η μετάταξη στην Κύρια Αγορά η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα, αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά οφέλη, τόσο στην εταιρεία όσο και στους μετόχους.

    Επίσης ο κ. Χιντζίδης είπε ότι το 2023 «η Performance διεκδίκησε και πήρε σημαντικά έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουμε τις πρώτες επιτυχίες, έχουμε ισχυρό pipeline και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το 2024».

    Παράλληλα συνεχίζει δυναμικά τη δραστηριότητά της στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Performance ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη συνεργασία με την Synopsys Software Integrity Group για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη λύσεων προστασίας κώδικα και εφαρμογών από κυβερνοαπειλές της δεύτερης, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    Τα κέρδη

    Το 2023 αποτέλεσε ρεκόρ για την Performance καθώς σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,7. εκατ. ευρώ.

    Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,6 εκατ. ευρώ, και EBITDA αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6.130 εκατ. ευρώ.

    Μέσα στο 2023, η Εταιρεία διεύρυνε το πελατολόγιο της στον ιδιωτικό τομέα, και επέκτεινε την συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς.

    Επίσης κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων.

    Διαβάστε επίσης:

     Σκρέκας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

    Πράσινο φώς από Ελλάκτωρ και Motor Oil για την αγοροπωλησία του 94,44% της ΗΛΕΚΤΩΡ έναντι 114,7 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ