Τις διαδικασίες μετάταξης στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ξεκινήσει η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Performance, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος και CEO της Performance κ. Διονύσης Χιντζίδης, μιλώντας στο mononews τονίζει ότι στόχος είναι τα σχετικά έγγραφα να έχουν κατατεθεί το συντομότερο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ακόμα και πριν την εκπνοή του 2023, ώστε από αρχές του έτους η Performance να βρίσκεται στο ταμπλό της ΚΑ.

Ωστόσο όπως είπε οι διαδικασίες αυτές είναι δύσκολες και περίπλοκες, γι’ αυτό τα στελέχη της εταιρείας κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Πάντως θεωρεί δεδομένο ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 η μετάταξη θα έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι η Performance θα γίνει η τρίτη εταιρεία πληροφορικής που θα «ανέβει» στην Κύρια Αγορά από το 2020, μετά τις Entersoft και Epsilon Net, οι οποίες «μετέβησαν» με λίγους μήνες διαφορά η μια από την άλλη.

Μιλώντας για την ανάπτυξη της Performance το 2023, ο κ. Χιντζίδης είπε ότι αναμένει υψηλούς ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης παρόμοιους με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι το πλάνο επενδύσεων και εξαγορών συνεχίζεται.

«Κοιτάμε πολλές περιπτώσεις, είμαστε σε επικοινωνία με διάφορες εταιρείες, ωστόσο ακόμα δεν είναι είμαστε κοντά σε κάποια εξαγορά» είπε ο κ. Χιντζίδης.

Λίγους μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της ΓΣ των μετόχων, ο κ. Χιντζίδης είχε πει ότι η Performance εξετάζει 3 ή 4 περιπτώσεις άλλων -ελληνικών κατά κύριο λόγο- εταιρειών με εξειδίκευση στο Cyber Security, έναν τομέα αιχμής για την αγορά.

Η μετοχή της Performance έγραψε άνοδο +5,29% στο ταμπλό χθες και έκλεισε στα 4,08 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει τα 56 εκατ. ευρώ.

Τα έργα

Η Performance δεν έχει…βαριά ιστορία στα έργα δημοσίου τομέα. Μόλις πέρυσι ξεκίνησε πρακτικά στη δημιουργία τμήματος δημοσίου και φέτος προχώρησε στις πρώτες τιμολογήσεις και ήδη παραδίδονται τα πρώτα έργα με πελάτες το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την ΚτΠ και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο όμιλος ανέπτυξε τμήμα Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων και κέρδισε το έργο Tracy, διάρκειας 24 μηνών και προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Digital Europe.

Η Performance επίσης διεκδίκησε και πήρε σειρά έργων από τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεργασία με συστημικές τράπεζες, μεγάλους βιομηχανικούς, ενεργειακούς και τηλεπικοινωνιακούς ομίλου. Μεσοσταθμικά, οι πωλήσεις της Performance Technologies έτρεξαν με ρυθμούς αύξησης 19% την περίοδο 2017-2022 και EBITDA 27%, με επαναλαμβανόμενα έσοδα άνω του 50%.

Κατά τη πρόσφατη ΓΣ ο κ. Χιντζίδης είχε χαρακτηρίσει υγιή τα οικονομικά μεγέθη, «με υψηλά ίδια κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ και βοηθούν τον όμιλο να αυτοχρηματοδοτεί κατά κανόνα τις επενδύσεις του, να διατηρεί χαμηλή εξάρτηση από δανεισμό και να διανείμει αυξημένο μέρισμα 0,042 ευρώ ανά μετοχή (μετά από τη σχετική έγκριση της Γ.Σ.)».

Ιστορικό ρεκόρ στα έσοδα το εξάμηνο

Η Performance Technologies πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων (+40%) και μικτού κέρδους (+20%) το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2023 ανήλθε στο ποσό των 24,4 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού 17,461 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 40%.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7,44 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,18 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 20,3%.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,6% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 2,451 εκατ. ευρώ, έναντι των 2,5 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, σημειώνοντας μείωση σε ποσοστό 2,1%.

Διαβάστε επίσης:

Λιάσκας (Desquared): Πώς από τα €60.000 αρχικό κεφάλαιο έφτασε να αξίζει €20 εκατ.