• Business

    Χίλτον: Ilisian το όνομα του νέου προορισμού

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος


    Και το όνομα αυτού Ilisian, όπως το αποκάλυψε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ.

    Ο λόγος για την επωνυμία του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, που θα πάρει τη θέση του Χίλτον, μέσα από την επένδυση ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στο υπό ανακατασκευή ακίνητο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

    “Για 61 χρόνια το κτίριο υπήρξε τοπόσημο της πόλης. Η άφιξη μιας διεθνούς αλυσίδας το 1963 σηματοδότησε μια νέα εποχή για την Αθήνα.

    Το Χίλτον πρόβαλε το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της πόλης, κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας απέκτησε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους κατοίκους της πόλης. Βρέθηκε διαχρονικά στο επίκεντρο των εξελίξεων”, είπε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

    Μιλώντας για το μέλλον του εμβληματικού κτιρίου, πρόσθεσε πως “δημιουργούμε έναν προορισμό για την πόλη και τη γειτονιά μας, που θα αναδείξει περαιτέρω τη διαχρονική κληρονομιά του κτιρίου και τις αρχιτεκτονικές προσόψεις του Γιάννη Μόραλη που αποτελούν έμπνευση και της νέας μας ταυτότητας.

    Το ξενοδοχείο θα παραμείνει στην οικογένεια της Χίλτον, αλλά θα το αποκαλούμε Conrad. Οι κατοικίες Waldorf Astoria θα προσελκύσουν ένα υψηλότερου εισοδήματος κοινό στην πόλη μας”.

    Η επένδυση ξεπερνά τα 330 εκατομμύρια ευρώ χωρίς το ΦΠΑ για το ξενοδοχείο, τις ιδιωτικές κατοικίες, τη σύγχρονη λέσχη μελών με εστιατόρια και lounges, 8 επιπλέον εστιατόρια και lοunges, επιλεγμένα καταστήματα καθώς και χώρους άθλησης και ευεξίας.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ότι “δε συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής.

    Πρόκειται για μια επαναγνωριμία με το Χίλτον του 1963 στον 21ο αιώνα. Ήρθε η σειρά του να ανταποδώσει αυτή την τιμή υιοθετώντας τον τίτλο της γειτονιάς που το φιλοξενεί. Μετατρέπεται σε μια γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν” και ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, την οικογένεια Olayan για τη διαχρονική εμπιστοσύνη στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το επιτελείο όσων αναδιαμορφώνουν το νέο προορισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Περαιτέρω πιέσεις στην ναυλαγορά των VLCC

    Συνεργασία Viva.com με Oracle – Νέες λύσεις πληρωμών για τις τουριστικές επιχειρήσεις

    Συνεργασία Viva.com με Oracle – Νέες λύσεις πληρωμών για τις τουριστικές επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ