ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη σημαντική αύξηση των δαπανών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ενώ αναφέρθηκε και στην καταναλωτική κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το μεγάλο θέμα στη διάρκεια του 2025 θα είναι η στέγη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων, τα μισθωτήρια συμβόλαια των οποίων λήγουν.
Σε ό,τι αφορά στην εμπορική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ διέκρινε τρία κανάλια πωλήσεων – το διαδίκτυο, τις πολυεθνικές εταιρίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του τζίρου μεταφέρεται πλέον στις δύο πρώτες επιλογές «με οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες για τις ΜμΕ, το 90% των οποίων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ο πλούτος των οποίων μένει στη χώρα».
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και σε αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται από, κάποιες, μεγάλες διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες και υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Πληθωρισμός: Οριακή μείωση στο 2,9% τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα – Ενισχύθηκε στην Ευρωζώνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βατικανό: Ρουμάνος ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα της βασιλικής του Αγίου Πέτρου και κατέστρεψε κηροπήγια αξίας 30.000 ευρώ
- Γεραπετρίτης: Ο διάδρομος που συνδέει Ινδία-Μέση Ανατολή-Ευρώπη (IMEEC) είναι έργο-ορόσημο για το μέλλον
- Τέμπη: Τρία νέα βίντεο κατατέθηκαν στην δικογραφία – Τι δείχνουν
- DeepSeek: Ο Καναδάς περιορίζει την χρήση του στις δημόσιες υπηρεσίες