• Business

    Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί: Γιατί το διάσημο ζευγάρι «σκοτώνεται» για ένα χρυσό ακίνητο

    • NewsRoom

    Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί. Ιστορίες από το παρελθόν


    Στην ιστορία του Χόλυγουντ, συνήθως πίσω από ένα επώδυνο διαζύγιο βρίσκεται ένα εντυπωσιακό ακίνητο, «μήλον της έριδος» για το κάποτε τρελά ερωτευμένο ζευγάρι. Στην περίπτωση ενός από τα πιο «καυτά» ζευγάρια της 7ης Τέχνης, του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί, το Chateau Miraval , μία έκταση 1.800 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ένα κάστρο κι έναν αμπελώνα στη Νότια Γαλλία.

    Το εντυπωσιακό ακίνητο έγινε πρωτοσέλιδο το 2008, όταν έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι, το οποίο τότε ήταν μαζί, το είχε μισθώσει για να γεννήσει εκεί τα δύο παιδιά του.

    Το 2014, τράβηξε γι’ ακόμη μία φορά τα κλικ των παπαράτσι, καθώς Πιτ και Τζολί παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι εντός του ακινήτου.

    Δύο χρόνια μετά, το ζευγάρι αποφάσισε με ένα δραματικό τρόπο να τραβήξει χωριστούς δρόμους, με κατηγορίες εκατέρωθεν. Το εντυπωσιακό Chateau Miraval βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκληρής διαμάχης μεταξύ των δύο  πλευρών.

    Παράνομη αγοραπωλησία;

    Η υπόθεση του Chateau Miraval έχει περάσει από 40 κύματα, καθώς τα δύο μέρη έχουν επιδοθεί σε μία ανελέητη μάχη, η οποία αν και έφτασε το 2023 σε εξωδικαστικό διακανονισμό, το πρώην ζευγάρι επέστρεψε στις δικαστικές αίθουσες με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα.

    Το εντυπωσιακό ακίνητο βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης του πρώην ζευγαριού στο πλαίσιο της «μοιρασιάς» της κοινής τους περιουσίας. Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι έδωσε στη Τζολί το μισό οινοποιείο ως γαμήλιο δώρο, με τον όρο ότι αν ήθελε ποτέ να το πουλήσει, θα έπρεπε να του το προσφέρει πίσω. Όμως η κατάσταση ξέφυγε, όταν έγινε γνωστό ότι η Αντζελίνα Τζολί πούλησε το μερίδιό της, αξίας 64.000.000 δολαρίων, από τον αμπελώνα στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ χωρίς τη συγκατάθεσή του Πιτ, το 2021.

    Η Αντζελίνα Τζολί και τα παιδιά που απέκτησε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Μπραντ Πιτ

    Η πλευρά του Πιτ ισχυρίζεται ότι ο διάσημος ηθοποιός προσφέρθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές να αγοράσει το μερίδιο της πρώην συζύγου του, κάτι που έχει αποτυπωθεί και σε ιδιωτικά συμφωνητικά που υπεγράφησαν μεταξύ τους. Αντίθετα, η Τζολί υποστηρίζει ότι ο Πιτ υπαναχώρησε νωρίτερα από τη συμφωνία τους, με αποτέλεσμα αυτή να προχωρήσει στην πώληση σε άλλον πελάτη.

    Πολύχρονη δικαστική διαμάχη

    Πριν λίγους μήνες, ο Πιτ εξασφάλισε μια κρίσιμη νίκη, με τον δικαστή John W. Ouderkirk του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες να αποφασίζει ότι η κίνηση της Τζολί παραβίασε τη συμφωνία τους, η οποία όριζε ρητά έγκριση για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Με ποσοστό ιδιοκτησίας 60%, ο Pitt βλέπει το οινοποιείο τόσο ως ένα σημαντικό επιχειρηματικό εγχείρημα όσο και ως μια διαρκή κληρονομιά.

    To chateau Miraval

    Βέβαια, η ιστορία έχει δείξει ότι τα δύο μέρη δεν πτοούνται από μία απόφαση δικαστηρίου, με δικηγόρους σε τέσσερις χώρες να «τρέχουν» τη πολύκροτες δίκες και εφέσεις.

    Το καταφύγιο του Πιτ

    Μέχρι πάντως να καταλήξουν σε μία κοινή απόφαση σε μία δικαστική μάχη που κρατάει ήδη εννέα χρόνια, ο Πιτ εκμεταλλεύεται την επένδυσή του για στιγμές χαλάρωσης με τη νέα του σύντροφο.

    Ο Brad Pitt και η φίλη του, σχεδιάστρια κοσμημάτων Ines de Ramon, πέρασαν λίγες ημέρες χαλάρωσης προς το τέλος του καλοκαιριού στο γαλλικό οινοποιείο του, το Chateau Miraval.

    Τζορτζ Κλούνεϊ

    Νωρίτερα, είχε προσκαλέσει τον φίλο του Τζορτζ Κλούνει και το προσωπικό του περιοδικού GQ στο γαλλικό οινοποιείο του για μια φωτογράφιση, με αφορμή τη νέα ταινία με τίτλο «Wolfs», των δύο αστέρων του Χόλυγουντ.

    Διαβάστε επίσης:

    H LVMH στην Formula 1: Συζητήσεις για να γίνει μεγάλος χορηγός της κορυφαίας διοργάνωσης

    Temple of Wings: Η ιστορική κατοικία των Getty πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

    «Paper Flower Stories» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη



    ΣΧΟΛΙΑ