ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη Διπλή Ανάπλαση, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προέδρου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτη Μαλακατέ, διεξήχθη στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σχετικά με την πρόοδο του έργου.
Ο Χάρης Δούκας εκτίμησε πως σε περίπου 1-2 μήνες μπορεί να έχει αποκτηθεί η οικοδομική άδεια, ενώ τόνισε πως σύμφωνα με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το γήπεδο δεν έχει αλλάξει ο στόχος για παράδοση του νέου γηπέδου τον Μάιο του 2026.
«Είχαμε κάνει ήδη μία συνέντευξη Τύπου, όταν αισθανθήκαμε ότι είχαμε λύσει θεμελιώδη πράγματα σχετικά με το έργο. Και εσείς έχετε δει ότι έχει ξεκινήσει μία δουλειά στον χώρο του γηπέδου και το βασικό είναι στο σκάμμα που είναι ο καθαρισμός και οι εκσκαφές. Αυτό που καταφέραμε και έγινε, είναι ότι βάλαμε μέσα την κοινοπραξία», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.
«Μία δύσκολη διαδικασία, βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση και με πρόσθεση σύμβαση έχουν μπει μέσα και δουλεύουν. Το δεύτερο ήταν η οικοδομική άδεια του γηπέδου, έχουμε προχωρήσει σε γρήγορους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την προέγγριση. Σε περίπου ένα μήνα, δύο μήνες μπορεί να έχουμε και την οικοδομική άδεια, που επίσης θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν την πάρουμε, όλο το έργο θα πάει μπροστά, θα μπορέσουμε να μιλάμε πολύ διαφορετικά. Είμαστε κοντά, τις επόμενες ημέρες θέλουμε να έχουμε την προέγκριση και σε 1-2 μήνες την άδεια. Έχει πια μπει σε μία πλοήγηση η συνολική προσπάθεια, είναι ένα τεράστιο και σύνθετο εγχείρημα, το οποίο έχει σαν καταλύτη τα δύο γήπεδα, για αυτό και έχει πολύ μεγάλη αξία να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό του Ερασιτέχνη», ανέφερε.
«Οι εργολάβοι προς στιγμήν δεν μας έχουν κάνει αλλαγή της ημερομηνίας. Μάιος του 2026, αυτή είναι η ημερομηνία. Τώρα αν θα είναι Μάιος δεν το ξέρω, αλλά η προσπάθεια είναι αυτή και δεν αλλάζει», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο προϋπολογισμός που είναι τώρα διαθέσιμος από το ”Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων” είναι 115 εκατομμύρια ευρώ. Θα χρειαστεί και κάτι επιπλέον, το οποίο θα το βρούμε από διάφορους πόρους. Έχουν βρεθεί ήδη, ώστε να κάνουν τον καθαρισμό, την απορρύπανση και τις εκσκαφές. Θα κάνουμε τον καθαρισμό και στον υπόλοιπο χώρο. Βρέθηκαν 10 εκατομμύρια!», ανέφερε.
Μιλώντας γενικότερα για την περιοχή του Βοτανικού έκανε λόγο για μια «τρομακτικά υποβαθμισμένη περιοχή». «Είναι πολύ σημαντικό ότι πάμε σε μία υποβαθμισμένη περιοχή να την αναπλάσουμε. Να την κάνουμε από έναν σκουπιδότοπο, μία περιοχή που θα είναι ένας τεράστιος πράσινος χώρος δωρεάν. Να δημιουργήσουμε έναν νέο πνεύμονα πρασίνου. Τέτοια ανάπλαση έχει να γίνει από τον Εθνικό Κήπο», ανέφερε.
Όπως ανέφερε η συνολική επένδυση είναι συνολικά κοντά στα 600 εκ. ευρώ. «Είναι μία ιστορική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, τα λεφτά αυτά δεν θα είναι ξανά στο τραπέζι. Αισθάνομαι το χρέος και την ευθύνη να πιέσω και τις τράπεζες πάρα πολύ. Και εγώ θα πάρω την ευθύνη και η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη, για να γίνουν τον Μάιο του 2026».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, απαντώντας σε φήμες σχετικά με πιθανή ταχύτερη κατεδάφιση του γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης από τη στιγμή που η ΠΑΕ ΠΑΟ προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιεί πλέον το ΟΑΚΑ, ξεκαθάρισε πως το γήπεδο της Λεωφόρου θα κατεδαφιστεί μόνο όταν είναι έτοιμες για χρήση οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό.
Τέλος, απαντώντας σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη να είναι έτοιμες νωρίτερα από αυτές του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ο κ. Μαλακατές ανέφερε πως η ουσία είναι να γίνουν ταυτόχρονα. «Δεν έχει λογική το να υπάρχουν εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν».
Διαβάστε επίσης
Χάρης Δούκας για Παναθηναϊκό: Το 2026 θα είναι έτοιμα και τα δύο γήπεδα
Δημήτρης Μελισσανίδης: Θα είμαι δίπλα στον Μάριο Ηλιόπουλο μέχρι να βρει τον βηματισμό του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση