Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

CEO Clubs Greece: Δεύτερη σειρά αποφοίτων από το Board Practice Development Program

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πλήρως για δεύτερη φορά, το τρίπτυχο πρόγραμμα του CEO Clubs Greece, το οποίο εστιάζει στο Board Practice & Directorship Development και αναπτύχθηκε από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του οργανισμού. Το τελευταίο course έλαβε χώρα στις 7-8 Ιουνίου στο ClubHouse του CEO Clubs Greece, ενώ πλέον οι απόφοιτοι και των τριών ενοτήτων του προγράμματος ανέρχονται στο 15% των μελών του Club.

Το Board Practice Development Program σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για αναβάθμιση του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη μακροχρόνια δυναμική πορεία της κάθε εταιρίας, καθώς και στο κενό που παρατηρείται στην ανάπτυξη σημερινών και μελλοντικών μελών ΔΣ εν όψει των νέων απαιτήσεων. Τρία χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής – την εκπαιδευτική πλατφόρμα του CEO Clubs Greece –το Board Practice Development Program έχει εξελιχθεί πλέον σε ναυαρχίδα του School of Leadership Practice και σε σημείο αναφοράς για τα σημερινά ή εν δυνάμει μέλη Διοικητικών Συμβουλίων στη χώρα μας.

Η κάθε μία από τις τρεις ενότητες (courses) από τις οποίες απαρτίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει σε μία διαφορετική πτυχή του ρόλου ενός μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, προσφέροντας ενδελεχή γνώση και σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες επικεφαλής εταιρειών και οργανισμών, μέλη του CEO Clubs Greece που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο είτε και να διευρύνουν την καριέρα τους τόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Διευθυντής του προγράμματος είναι ο κ. Andrew Kakabadse, Καθηγητής Διακυβέρνησης και Ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Henley Directors’ Forum και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, ενώ ο κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος, είναι ο Chairman Practitioner του προγράμματος, συνδέοντας αποτελεσματικά τη θεωρία με την πράξη και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς.  Η υλοποίηση του προγράμματος υποστηρίζεται επίσης καθοριστικά από την κα Nada Kakabadse, Καθηγήτρια Πολιτικής, Διακυβέρνησης, και Ηθικής στο Henley Business School.

Το συνολικό Board Practice Development Program εντάσσεται στις δράσεις της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece, που ιδρύθηκε το 2021, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs.

Τα προγράμματα αυτά, συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά και συνοδεύονται από αντίστοιχη πιστοποίηση (certification).

Από το 2023, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξελίχθηκε σε μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή εμπειρία καθώς πλαισιώθηκε από ενδελεχή ανάλυση (assessment) των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών του κάθε συμμετέχοντος και ατομικά coaching sessions μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών. Κυρίως, όμως, ενισχύθηκε με τη συνεργασία του School of Leadership Practice με τις παγκοσμίου εμβέλειας συμβουλευτικές εταιρείες KPMG και RSM, βάσει της οποίας, οι απόφοιτοι και των τριών εκπαιδευτικών ενοτήτων του προγράμματος έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν στην εταιρεία και σχετίζονται με τις απαιτήσεις και την διακυβέρνηση (governance) θέσεων ΔΣ στην Ελλάδα, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν assessment του κάθε CEO ως πιθανό υποψήφιο σε θέσεις ΔΣ, καθοδήγηση για την βελτίωση της τοποθέτησής του (positioning) στην Ελληνική αγορά και συμπερίληψη των των αποφοίτων ως υποψηφίων σε θέσεις ΔΣ που διαχειρίζονται η KPMG και η RSM.  =

«Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια τους νέους αποφοίτους στο alumni group του Board Practice Development Program: ένα group το οποίο, βάσει των συνεργειών και συνεργασιών που αναπτύξαμε, χαίρει συνεχούς υποστήριξης έτσι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η επαγγελματική εξέλιξη των μελών του και των οργανισμών τους», σχολιάζει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Σταδιακά, το όραμα της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής του Club μας παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ανταποκρίνεται με επιτυχία στα μηνύματα που έχουμε από καιρό αφουγκραστεί  από την αγορά, μετατρέποντάς τα σε συγκεκριμένα προγράμματα που στην ανάπτυξη των μελών μας αλλά και στη διαμόρφωση της ευρύτερης ηγεσίας στην Ελλάδα σήμερα.»

Διαβάστε επίσης

The Emerging Leader Program – Πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece για την ανάπτυξη της γενιάς Z