Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

CENERGY: Τι συμβαίνει;

Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν στην επενδυτική κοινότητα, οι ισχυρές  ρευστοποιήσεις που δέχτηκε η μετοχή της CENERGY (θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ), ειδικά μετά τις 15:30.

Η μετοχή στις 17:20, στο Ελληνικό χρηματιστήριο “έκλεισε” με μεγάλη πτώση 3,32% στα 9,61 ευρώ, με όγκο συναλλαγών 183.000 μετοχές.

Η μεγάλη πτώση της CENERGY (CENER) αιφνιδίασε την αγορά καθώς η εταιρεία σε λίγη ώρα, θα ανακοινώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2024 και παρόλο που εισήχθη στον δείκτη Large Cap του FTSE RUSSELL, την προηγούμενη Παρασκευή.

Για την ακρίβεια εντάχθηκε στον δείκτη Large Cap (υψηλής κεφαλαιοποίησης) του οίκου FTSE Russell (για τα χρηµατιστήρια «αναπτυσσόµενων», Emerging Europe), ενώ  µέχρι πρότινος βρισκόταν στον Mid Cap.

Πρακτικά οι δυο αυτές ειδήσεις δεν δικαιολογούν την σημερινή μεγάλη πτώση της μετοχής.

Πληροφορίες της αγοράς, που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν αυτή την ώρα από την ίδια την εταιρεία, αναφέρουν ότι η CENERGY ενδέχεται να ανακοινώσει μεγάλη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Η αξία της εταιρείας σήμερα ανέρχεται στα 1,83 δισ. ευρώ.

Για να έχει «αντικείμενο» η ΑΜΚ θα πρέπει να υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο…