Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Cenergy: Στις 2 Οκτωβρίου η έκτακτη ΓΣ για την ΑΜΚ των 200 εκ. ευρώ

Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

Στις 2 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Cenergy, στην οποία θα αποφασιστεί να η εταιρεία προχωρήσει στην προτεινόμενη ΑΜΚ έως 200 εκ. ευρώ.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής: 

1. Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με το εγκεκριμένο κεφάλαιο, καταρτισθείσα σύμφωνα με το άρθρο 7:199 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών και Ενώσεων.

2. Πρόταση για τη χορήγηση εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση του κεφαλαίου της Εταιρείας η οποία θα μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά εντός περιόδου πέντε ετών από τη δημοσίευση της τροποποίησης του καταστατικού αναφορικά με το εγκεκριμένο κεφάλαιο στα Παραρτήματα της Βελγικής Κρατικής Εφημερίδας (Annexes du Moniteur Belge / Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad) υπό τις περιστάσεις που περιγράφονται στην ανωτέρω αναφερόμενη έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και, προς αυτό το σκοπό, την προσθήκη νέου άρθρου στο καταστατικό της Εταιρείας.

Προτεινόμενη απόφαση: προσθήκη νέου άρθρου 7β στο καταστατικό της Εταιρείας ως εξής:

“Άρθρο 7β: Εγκεκριμένο κεφάλαιο

7β.1. Το διοικητικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτηθεί να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας έως Ευρώ 200 εκατομμύρια (συμπεριλαμβανομένου του ποσού εξ εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο) με καταβολή μετρητών (χάριν διευκρίνισης, το ποσό του καλυφθέντος κεφαλαίου δεν θα υπερβεί το ποσό του κεφαλαίου της Εταιρείας όπως ισχύει στις 2 Οκτωβρίου 2024), και η εν λόγω εξουσιοδότηση θα μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά για οποιοδήποτε μέρος ή το σύνολο του ανώτατου εγκεκριμένου ποσού εντός περιόδου πέντε ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης της τροποποίησης του καταστατικού που εγκρίθηκε από την έκτακτη συνέλευση των μετόχων της 2ας Οκτωβρίου 2024 στα Παραρτήματα της της Βελγικής Κρατικής Εφημερίδας. Κατά τη λήψη της απόφασης για τη χρήση του εγκεκριμένου κεφαλαίου, το διοικητικό συμβούλιο δύναται να περιορίσει ή να ακυρώσει το 2 δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων (συμπεριλαμβανομένου προς όφελος ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων προσώπων πέραν των μελών του προσωπικού).

7β.2. Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου εντός των ορίων του εγκεκριμένου κεφαλαίου, το παρόν άρθρο 7β θα διαγραφεί από το καταστατικό της Εταιρείας.

7β.3. Το διοικητικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτηθεί, με τη δυνατότητα υποκατάστασης, να τροποποιήσει το καταστατικό της Εταιρείας συνεπεία της αύξησης του κεφαλαίου εντός των ορίων του εγκεκριμένου κεφαλαίου, για την εναρμόνιση αυτού με τη νέα σύνθεση του κεφαλαίου και των μετοχών και να διαγράψει το παρόν άρθρο 7β.”

3. Συντονισμός του καταστατικού.

Προτεινόμενη απόφαση: χορήγηση εξουσιοδότησης στο συμβολαιογράφο για το συντονισμό των άρθρων του καταστατικού και την κατάθεση της ενοποιημένης έκδοσης στο μητρώο του αρμόδιου εμπορικού δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης

Ζοζέπ Μπορέλ: Η απόφαση για άρση των περιορισμών στα όπλα για την Ουκρανία είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους-μέλους

Κακοκαιρία: Καθίζηση στα Άνω Πατήσια, παρασύρθηκε αυτοκίνητο

Πύργος: Φωτιά στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι