Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Carlsberg Group: Εγκαινίασε ζυθοποιείο μαμούθ στην πόλη Φοσάν της Κίνας

Γιάκομπ Άαρουπ-Άντερσεν

Γιάκομπ Άαρουπ-Άντερσεν, CEO Carlsberg Group Πηγή: carlsberggroup.com

Tο νέο ζυθοποιείο του, στην πόλη Φοσάν στην Κίνα (Carlsberg Foshan Sanshui Brewery) με ετήσια ικανότητα παραγωγής 500.000 χιλιόλιτρων, εγκαινίασε ο όμιλος Carlsberg Group, η πολυεθνική επιχείρηση ζυθοποιίας με έδρα τη Δανία.

Με συνολικές επενδύσεις περίπου 3 δισεκατομμυρίων γιουάν (380 εκατομμυρίων ευρώ) το νέο ζυθοποιείο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ που βρίσκεται στα νότια της Κίνας, είναι το 27ο ζυθοποιείο της Carlsberg σε κινεζικό έδαφος, με στόχο τον εφοδιασμό της νότιας Κίνας, αλλά και των περιφερειακών αγορών.

Σύμφωνα με τον Λι Τσι Κονγκ, πρόεδρο της Carlsberg China, το νέο ζυθοποιείο καλύπτει μία έκταση εμβαδού 16,7 εκταρίων (167.000 τ.μ.), ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζυθοποιεία του ομίλου Carlsberg σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η οποία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της, ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παραγωγής μη αλκοολούχων ποτών Britvic τον περασμένο Ιούλιο, έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων στερλινών (3,9 δισεκ. ευρώ), δύο εβδομάδες μετά την απόρριψη μιας προηγούμενης προσφοράς.

«Η προτεινόμενη συναλλαγή δημιουργεί ένα διευρυμένο διεθνή όμιλο, ο οποίος βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε τομείς των ποτών», είχε δηλώσει ο Ίαν Ντουράντ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Britvic, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Επιπλέον, στις αρχές  του έτους, η Carlsberg, ανέφερε ότι τα έσοδα του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες της για την αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2024 δεν ταυτίστηκαν με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Αύξησε επίσης τους στόχους της για το 2027 για αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jacob Aarup-Andersen επανεξέτασε τη στρατηγική του προκατόχου του.

Σύμφωνα με τον CEO, στα σχέδια της εταιρείας είναι οι περισσότερες δαπάνες για το μάρκετινγκ του χαρτοφυλακίου που αφορά τις premium μπύρες και την περαιτέρω ώθηση των προϊόντων άλλων κατηγοριών όπως τους μηλίτες και τα ανθρακούχα.

Παράλληλα, σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην Ασία, ιδίως στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Διαβάστε επίσης: 

Carlsberg: Εξαγοράζει την εταιρεία αναψυκτικών Britvic έναντι 3,3 δισ. στερλινών

Carlsberg: Άλμα 5% η μετοχή μετά την ανακοίνωση φιλόδοξων σχεδίων ανάπτυξης

Ρωσία: Άνθρωποι του Πούτιν επικεφαλής στα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία των Danone και Carlsberg