• Business

    Τράπεζα Αττικής: Στην τελική ευθεία για την διαχείριση του κόκκινου χαρτοφυλακίου

    Attica Bank: Aνακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα α' εξαμήνου

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank


    Στην τελική ευθεία για την διαχείριση του κόκκινου χαρτοφυλακίου 1,25 δισ. ευρώ βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής, όπως ειπώθηκε στην έκτακτη διοικητική συνέλευση που πραγματοποίησε η τράπεζα.

    Η Αττικής θα δημιουργήσει μέχρι τέλους του έτους ένα όχημα ειδικού σκοπού το οποίο θα προχωρήσει στη διπλοποίηση κόκκινου χαρτοφυλακίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει εταιρία για τη διαχείριση αυτού του κόκκινου χαρτοφυλακίου ενώ θα επιλέξει και ανάμεσα από επτά υποψήφιους επενδυτές τον συνδιαχειριστή αυτής της εταιρίας.

    Στόχος είναι στις αρχές του νέου έτους να έχει ολοκληρωθεί η αύξηση των 70 εκατ. ευρώ που υπολείπεται σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο των stresstest του Δεκεμβρίου του 2015.

    Η τράπεζα έχει υποβάλει λεπτομερές σχέδιο αναδιάρθρωσης στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υποβληθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

    Το πρόγραμμα της εθελουσίας παραμένει ανοιχτό ως τις 31/12 και συνολικά θα αποχωρήσουν 86 εργαζόμενοι ενώ η τράπεζα στις αρχές του έτους θα προχωρήσει και σε προσαρμογή του μισθολογικού κόστους υπογράφοντας νέα συλλογική σύμβαση με τον σύλλογο των εργαζομένων.

    Τέλος σε τροχιά αναδιάρθρωσης περνούν και οι 5 θυγατρικές του ομίλου. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό το 2017 η Αττικής θα έχει ισορροπημένα αποτελέσματα και θα επανέλθει στην κερδοφορία το 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ