Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Με νέο ρεκόρ απαντά η Wall Street στην πολιτική αβεβαιότητα της Ιταλίας

usain bolt

Με νέο επίπεδα ρεκόρ ξεκίνησε η τρέχουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα στη Wall Street. O δείκτης Dow Jones καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό, την ώρα που οι τιμές του αργού αυξάνονται, συνεχίζοντας το ράλι που πυροδότησε η συμφωνία του ΟΠΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τις επιπτώσεις και την πολιτική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος στην ευρωζώνη.

Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση του να παραιτηθεί ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αβεβαιότητας για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εν μέσω της προσπάθειας για την ανακεφαλαιοποίηση μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων. Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται πλέον στην συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη με τους αναλυτές να θεωρούν σχεδόν βέβαιη την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει  92,78 μονάδες (0,48%) στις 19.263,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 47,58 μονάδες (0,91%) στις 5.303,67 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 14,75 μονάδες (0,67%) στις 2.206,90 μονάδες.

Το ευρώ, αν και “διολίσθησε” σε χαμηλό 21 μηνών έναντι του δολαρίου, κατάφερε στη συνέχεια να περιορίσει τις απώλειές του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δραματική ανάλυση για την Ιταλία και την ΕΕ: Το όχι σημαίνει την αρχή μιας οδυνηρής χρονιάς για την ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Goldman Sachs – Citi : Δυστυχώς θα γίνει το Bail out στις ιταλικές τράπεζες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα χρηματιστήρια κερδίζουν παρά το όχι στην Ιταλία