Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Καμπανάκι» κινδύνου από τη Monte Paschi – Ξεμένει από ρευστότητα

Monte dei Paschi

Monte dei Paschi

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena για τη ρευστότητά της, μέσω επικαιροποιημένου κείμενου που ανήρτησε στην ιστοσελίδα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η Monte dei Paschi στης νέες της εκτιμήσεις αναφέρει πως θα ξεμείνει από ρευστότητα ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ ταχύτερα του αρχικά προβλεπόμενου.

Συγκεκριμένα, η ιταλική τράπεζα αναμένει πως η καθαρή θέση της, που τώρα ανέρχεται σε 10,6 δισ. ευρώ, θα γίνει αρνητική μετά από τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή η τράπεζα είχε προβλέψει πως η τρέχουσα καθαρή θέση της, η οποία ανερχόταν σε 11 δισ. ευρώ, θα γίνει αρνητική μετά από 11 μήνες.

Σήμερα, υπογραμμίζει πως η θέση θα είναι αρνητική κατά 15 εκατ. ευρώ τον πέμπτο μήνα και θα μπορούσε να επιδεινωθεί επιπλέον, στα -740 εκατ. ευρώ μέχρι τον δωδέκατο μήνα, από -100 εκατ. ευρώ που προέβλεπε την Κυριακή για τον 12ο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίδομα θέρμανσης: 9 + 1 καίριες ερωτήσεις βρίσκουν απαντήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεργία: Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ – Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι άνεργοι το Νοέμβριο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φ. Καραβίας (Eurobank): Τι θα γίνει το 2017 στην οικονομία και στις τράπεζες