• Business

    Επιβεβαίωση του mononews.gr: Σε πλειστηριασμό το Maverick Gunner της Efploia Shipping

    Efploia Shipping

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax “Maverick Gunner” της Efploia Shipping είναι χωρητικότητας 80.700-dwt και κατασκευής του έτους 2010


    Στο “σφυρί” βγαίνει το πλοίο Maverick Gunner της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας Efploia Shipping, το οποίο κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο σε λιμάνι της Σιγκαπούρης για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ελβετική τράπεζα Credit Suisse.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr πριν από δύο εβδομάδες, τόσο το Maverick Gunner, όσο και το αδελφό του πλοίο Maverick Genesis (αμφότερα χωρητικότητας 80.700 dwt, κατασκευής 2010), αναμένεται να δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα, με την πιθανότητα να καταλήξουν σε ναυτιλιακές ελληνικών συμφερόντων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

    Η δημοπρασία του Maverick Gunner έχει πλέον σαφή χρονικό ορίζοντα: οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν προσφορά στην αρμόδια αρχή της Σιγκαπούρης για την απόκτηση του πλοίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Straits Times.

    Οι προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από προκαταβολή περίπου 35.000 δολαρίων, η οποία θα επιστραφεί σε αυτούς που δεν θα αποκτήσουν το πλοίο, ενώ η εκτιμώμενη αξία των καυσίμων που περιέχει το πλοίο είναι στα 118.000 δολάρια και δεν περιλαμβάνονται στην πώληση και πρέπει να πληρωθούν από τον αγοραστή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Maverick Genesis παραμένει αγκυροβολημένο εδώ και δύο μήνες περίπου στο Ulsan της Νότιας Κορέας, με βάση τα στοιχεία του marinetraffic.com, και αναμένεται σύντομα να βγει και αυτό σε δημοπρασία.

    Όπως έγραψε εξάλλου το mononews.gr στις 14 Νοεμβρίου, το φορτηγό πλοίο Maverick Guardian, επίσης της Efploia Shipping, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Ναμίμπια της Νοτίου Αφρικής για λογαριασμό της Credit Suisse για το ποσό των 14,95 εκατ. Δολαρίων.

    Τότε, η Ariella Kuper – η οποία ήταν υπεύθυνη της όλης διαδικασίας ενώ αποτελεί συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια του οίκου Clear Asset Ltd. που παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες για δημοπρασίες – δεν είχε κάνει γνωστή την ταυτότητα του αγοραστή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε στο στόλο της ελληνικής ναυτιλιακής Byzantine Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Σταφυλοπάτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκλαβενίτης: Έχει βάλει 80 εκατ. για την Μαρινόπουλος και μόλις χθες ορίστηκε δικαστικός εισηγητής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΝΟ vs κυβέρνησης: Ούτε βήμα πίσω οι ναυτικοί – Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοκίνητα ντίζελ – Γ. Καμίνης: 0-1



    ΣΧΟΛΙΑ