• Business

    Boeing: Ποδαρικό στο 2017 με «σφαγή» στις θέσεις εργασίας – Μεγάλο deal για Airbus

    Boeing


    Στην περικοπή μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει εντός του 2017 η αμερικανική Boeing, την ώρα που η μεγάλη της ανταγωνίστρια, η γαλλική Airbus πανηγυρίζει για την μεγάλη συμφωνία πώλησης 100 αεροσκαφών στο Ιράν.

    Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα περικοπή στο εργατικό δυναμικό της μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, καθώς οι πωλήσεις έχουν ελαττωθεί την ώρα που ο ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει αυξηθεί.

    Όπως ανέφερε ο νέος CEO του αεροπορικού βραχίονα της Boeing, Kevin McAllister, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, η βιομηχανία επιβατηγών αεροσκαφών έχει γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική και η εταιρεία θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να εξασφαλίσει νέες παραγγελίες και να περικόψει τα κόστη της.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία με έδρα το Σικάγο δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας θα περικόψει την επόμενη χρονιά, σημειώνοντας ότι ακόμα αξιολογεί τον προϋπολογισμό του 2017.

    Την περασμένη εβδομάδα η Boeing ανέφερε ότι λόγω των χαμηλών πωλήσεων θα προχωρήσει σε μείωση του ρυθμού παραγωγής του μοντέλου 777, σε πέντε αεροσκάφη το μήνα από 8,3 προηγουμένως.

    Η νέα απόφαση της Boeing έρχεται μετά από μια ανάλογη κίνηση που οδήγησε στη μείωση του προσωπικού της κατά 8% το 2016. Αλλά ακολουθεί και τις ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε η επικείμενη ακύρωση της κατασκευής του νέου Air Force One, καθώς το κόστος κατασκευής του έχει εκτοξευθεί.

    Η Boeing και η Airbus μάχονται για κάθε παραγγελία αεροσκάφους, ειδικά στην κατηγορία των αεροσκαφών μακράς εμβέλειας, ευρείας ατράκτου όπως είναι τα Boeing 777 και Airbus A330. Μάλιστα από τα μέσα Ιανουαρίου, η Airbus θα ξεκινήσει την παράδοση των πρώτων αεροπλάνων της συμφωνίας-μαμούθ με το Ιράν, στην οποία περιλαμβάνονται αεροσκάφη στενής και ευρείας ατράκτου των τύπων Α320, Α321, Α330 και Α350.

    Το μέλλον μάλιστα φαίνεται πως θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για την εταιρεία με έδρα το Σικάγο, καθώς η κατάσταση μετά την εκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ δείχνει πως θα οδηγήσει στην ενίσχυση του δολαρίου, αφαιρώντας το μεγάλο πλεονέκτημα όλα τα προηγούμενα χρόνια η Boeing, έναντι της εταιρείας από τη Τουλούζη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε με ένα του tweet να «ισοπεδώσει» την μετοχή της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση – σοκ: Γιατί καθηλώνει το πιο δημοφιλές αεροσκάφος της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Airbus: Περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ