Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Απάτη 26 εκατ. δολ. στη Wall Street – Δύο traders συνέλαβαν οι Αρχές

αγορές

Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street

Στη σύλληψη δύο traders που κατηγορούνται για χειραγώγηση των τιμών σε πάνω από 2.000 μετοχές στη Wall Street και τον δείκτη Nasdaq προχώρησαν οι Αρχές στο New Jersey.

Σύμφωνα με όσα τους αποδίδουν, οι δύο τους – ένας εγγεγραμμένος χρηματιστής και ο άλλος χωρίς εργασία-  κατάφεραν να αποσπάσουν παράνομα κέρδη που ξεπερνούν  τα 26 εκατ. δολαρίων σε μια περίοδο δύο ετών.

Οι δύο traders μάλιστα, ήλεγχαν αρκετές φορές τουλάχιστον το 80% του όγκου συναλλαγών μιας συγκεκριμένης μετοχής και έκαναν συναλλαγές σε πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα, τόνισαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Οι ρυθμιστικές αρχές και τα χρηματιστήρια χρησιμοποιούν πλέον κατάλληλη τεχνολογία για να εντοπίζουν τέτοιες κινήσεις που σχετίζονται συχνά με χειραγωγηση μετοχών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρόμοιες κινήσεις καταγράφησαν πάνω από 23.000 φορές. Η διάρκειά τους ήταν μόνο λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την εισαγγελία του New Jersey, το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν εξεζητημένο, καθώς οι traders υποτίθεται πως συντόνιζαν συναλλαγές χρεογράφων αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων, σε δεκάδες λογαριασμούς.