• Business

    Amazon: Ένα «τρελό» χριστουγεννιάτικο ρεκόρ πωλήσεων έστειλε τη μετοχή της στα αστέρια

    Amazon Jeff Bezos


    Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Amazon καθώς στη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο η εταιρεία του Jeff Bezos κατάφερε να πωλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντικείμενα στους πελάτες του ηλεκτρονικού της καταστήματος, μέσω του Prime.

    Στην κορυφή τις λίστας με τις υψηλότερες πωλήσεις, βρέθηκαν οι hands-free συσκευές Amazon Echo και το Echo Dot. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Reuters, οι πωλήσεις των συσκευών Echo ήταν εννιά φορές υψηλότερες από την προηγούμενη εορταστική περίοδο.

    Στα υπόλοιπα «best seller» της Amazon περιλαμβάνονται τα Keurig K-Cups, η ταινία «Finding Dory», η μάσκα εικονικής πραγματικότητας Gear VR της Samsung και τα παιχνίδια Pokemon Sun και Pokemon Moon.

    Την εντυπωσιακή αυτή επίδοση βοήθησε η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των mobile συσκευών και των εφαρμογών για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσα από τα smartphones, καθώς πάνω από το 72% των πελατών της Amazon έκανε τις αγορές του μέσω των κινητών τους.

    Η ημέρα της εορταστικής περιόδου με την μεγαλύτερη κίνηση ήταν η 19η Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία.

    Όπως ήταν λογικό η εταιρεία είδε την μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να εκτοξεύεται. Η μετοχή της αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 1,4% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ νωρίτερα η άνοδος είχε ξεπεράσει το 1,8%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Yalco: Αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγόρασε 23 εκ μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς. Τι συνέβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deutsche Bank: «Ανάσα» ρευστότητας από την ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ