• Business

    SHIPPING FOCUS: Πούλησε δύο τάνκερ ο Π. Γεωργιόπουλος

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Πούλησε δυο δεξαμενόπλοια η Gener8 Maritime

    Η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 4ο τρίμηνο και το σύνολο του 2016, επιβεβαίωσε την πώληση δύο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου παλαιότερης κατασκευής που είχε στο στόλο της. Ο λόγος για τα Gener8 Spyridon (χωρητικότητας 159.959-dwt και κατασκευής 2000) και Gener8 Ulysses (χωρητικότητας 304.985-dwt και κατασκευής 2003), τα οποία πουλήθηκαν στις εταιρείες Avin Marine και SBM Offshore αντίστοιχα, ενώ το τίμημα και για τα δύο ανήλθε στο ποσό των 44,4 εκατ. δολ.

    Έρχεται μεγάλη συγχώνευση στον κλάδο των offshore

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Τρεις εισηγμένες στο Όσλο ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στην αγορά των πλοίων offshore ανεφοδιασμού αναμένεται να συγχωνευτούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της χειρότερης κρίσης που έχει καταγραφεί στην ιστορία του κλάδου. Πρόκειται για τη Solstad Offshore, τη Farstad Shipping αλλά και τη Deep Sea Supply, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, οι οποίες στα τέλη Μαρτίου θα ανακοινώσουν το πλάνο συγχώνευσής τους.

    Συμφωνία αναχρηματοδότησης για τη Vallianz

    Η ναυτιλιακή Vallianz Holdings – με έδρα τη Σιγκαπούρη – ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για αναχρηματοδότηση μέρους του χρέους της με το ποσό των 163,2 εκατ. δολαρίων. Η περίοδος αποπληρωμής του χρέους θα λήξει πλέον το Δεκέμβριο του 2022, ενώ η χρονική αναβολή που επετεύχθη θα δώσει ανάσα ρευστότητας ύψους 103,5 εκατ. δολ. στην εταιρεία για τα πρώτα 2 χρόνια.

    Μπαίνει στις μεταφορές LNG η BSC;

    Είσοδο στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) φαίνεται πως ετοιμάζει η κρατικών συμφερόντων ναυτιλιακή Bangladesh Shipping Corporation (BSC), καθώς οι brokers τη συνδέουν με την παραγγελία δύο πλοίων μεταφοράς LNG χωρητικότητας 40.000-cbm σε κινεζικές γιάρδες η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή.

    Πειρατεία σε πλοίο LNG της Knutsen

    Πειρατεία εκδηλώθηκε ανοικτά της Νιγηρίας στο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) La Mancha (χωρητικότητας 176.000-cbm και κατασκευής 2016) της νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακής Knutsen OAS Shipping, ωστόσο, ο πλοίαρχος μαζί με το πλήρωμα κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς επιτυχώς, παρά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν.

    • Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα 13/3/17, οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    Baltic Freight Index (BDI): 1099 (+13)

    Baltic Cape Index (BCI): 1843 (+54)

    Baltic Panamax Index (BPI): 1207 (-4)

    Baltic Supramax Index (BSI): 875 (+1)

    Baltic Handysize Index (BSHI): 499 (+4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Άλλο ένα «θαύμα» ναύλωσης μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Στηρίζει την εταιρεία του με αγορά ομολόγων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Γεωργιόπουλος: Κέρδη με το «ζόρι» – Άνοδος της μετοχής κατά 6,7%



    ΣΧΟΛΙΑ