• Business

    Πτώση για ΧΑ και τραπεζικές μετοχές

    • NewsRoom


    Σταθερά σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί στην πτώση.  Με συγκριτικά αυξημένο τζίρο σε σχέση κυρίως με τη συνεδρίαση της Δευτέρας τώρα βρίσκεται στις 632,81 σημειώνοντας πτώση  -0,96%. Στον τραπεζικό κλάδο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων -το σχεδόν 60% του τζίρου-, με τον ΔΤΡ να χάνει πάνω από 2,25% καθώς… κατηφορίζει προς τις 726 μονάδες. Ασθενέστερος κρίκος η μετοχή της Alpha Bank , συνέπεια των επίμονων ρευστοποιήσεων από ξένο (ή ξένα) fund, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. ευρώ (από τις 14:30).

    Πάνω από 3,9 εκατ. μετοχές της Alpha Bank (πτώση κατά -3,57%)  έχουν αλλάξει χέρια από το 1,69 έως το 1,63 ευρώ, επιβαρύνοντας περισσότερο την ούτως ή άλλως προβληματική τεχνικά εικόνα.

    Πέραν της Alpha Bank υψηλότερος τζίρος έχει γίνει στην Εθνική, με τις Πειραιώς και Eurobank να ακολουθούν.

    “Πυρετός” διεργασιών στον κλάδο, με επίκεντρο τις συναντήσεις της επικεφαλής του SSM και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Μένει να φανεί εάν και πώς οι πρωτοβουλίες αυτές μπορεί όντως να αποδώσουν θετικό αποτέλεσμα.

    Εκτός των τεσσάρων συστημικών ομίλων, ρευστοποιήσεις συνεχίζονται στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον FTSE25 να δοκιμάζει ήδη τις στηρίξεις χαμηλότερα των 1.700 μονάδων.

    Στα 8,47-8,57 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με την προσοχή στην ομολογιακή έκδοση, στα 8,52-8,60 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 2,60-2,67 ευρώ ο τίτλος της ΔΕΗ.

    Σε μόλις πέντε μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές, σε Motor Oil με αφορμή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σε FF Group καθώς αντιδρά από τη στήριξη των 17,68 ευρώ, του Σαράντη στα 10,15-10,34 ευρώ, της Lamda Development με 1,60% καταγράφει τη μεγαλύτερη ανοδική κίνηση και των ΕΧΑΕ στα 4,61 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ