• Business

    Μαρινόπουλος: Πλήρωσε μέρος του μισθού Δεκεμβρίου, εν αναμονή της έγκρισης για τη συγχώνευση

    Μαρινόπουλος


    Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι της αλυσίδας Μαρινόπουλος μπορούν να αισθάνονται λίγο πιο αισιόδοξοι. Το μεσημέρι της Τρίτης η διοίκηση κατέβαλε το 30% από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου στους 11.000 εργαζομένους, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

    Μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την εξέλιξη είχε προηγηθεί μια περίοδος αγωνίας και έντασης. Οι εκπρόσωποι των Σωματείου Εργαζομένων της Carrefour, Μαρινόπουλος, Dia είχαν συναντηθεί με τη διοίκηση της αλυσίδα, χωρίς να υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

    Παρά τα σημερινά θετικά νέα, η αγωνία παραμένει στα ύψη, με τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις δικαστικές αίθουσες. Εργαζόμενοι και τράπεζες  αναμένουν την απόφαση των δικαστών σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης που έχει υποβληθεί. Τυχόν θετικά νέα από το Πρωτοδικείο θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης επί ελληνικού εδάφους.

    Οι κύκλοι της Κυβέρνηση εκτιμούν πως η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι τελικά θετική. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι νομικοί, «ο διάβολος μπορεί να κρύβεται στις λεπτομέρειες».

    Για να μπορέσει η διάσωση να έχει μέλλον δεν αρκεί απλά μια θετική απόφαση. Θα πρέπει αυτή να είναι όσο το δυνατόν «πιο καθαρή», χωρίς «αστερίσκους» που θα βάζουν νέα εμπόδια στην υλοποίηση της μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης και το ξεκλείδωμα της βασικής χρηματοδότησης.

    Όπως και να έχει, πάντως, η σημερινή εξέλιξη μπορεί να δώσει για λίγο μια ανάσα ελπίδας στους εργαζομένους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρινόπουλος: Στο «σφυρί» 15 καταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινόπουλος: Μαύροι κύκνοι και ταξίδι στο άγνωστο. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αγωνία που γίνεται οργή: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ