• Business

    Μ. Ντράγκι: Οι πολιτικές του Τραμπ μπορούν να προκαλέσουν μια νέα οικονομική κρίση

    Ντράγκι, Mario Draghi, Πρόεδρος ΕΚΤ

    Mario Draghi, Πρόεδρος ΕΚΤ


    Κάθετα αντίθετος στις προτεινόμενες οικονομικές  της κυβέρνησης Τραμπ εμφανίζεται ο Μάριο Ντράγκι, προειδοποιώντας πως η απορρύθμιση της τραπεζικής βιομηχανίας μπορεί να αποτελέσει τη ρίζα της επόμενης χρηματοοικονομικής κρίσης.

    Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε δύο διατάγματα για την μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου του χρηματοοικονομικού τομέα. Το πρώτο αφορούσε την επενεξέταση του νόμου Dodd-Frank που ψηφίστηκε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Το δεύτερο προβλέπει την επανεξέταση του κανονισμού της κυβέρνησης Ομπάμα που αναγκάζει τους επενδυτικούς συμβούλους να δρουν προς το συμφέρον των πελατών τους.

    Υποστηρίζοντας πως το χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο αποτέλεσε βασική αιτία για το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης πριν από μια δεκαετία, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανέφερε πως αυτή η χαλάρωση των τραπεζικών ρυθμίσεων δεν είναι απλά ανησυχητική, αλλά επικίνδυνη.

    Ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε πως μπορεί να απειληθεί η σχετική σταθερότητα που έχει υποστηρίξει την αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη.

    Άλλωστε, νωρίτερα ο Αντρέας Ντόμπρετ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bundesbank, δήλωσε  πως η αναστροφή ή αποδυνάμωση των ρυθμίσεων του τραπεζικού τομέα, θα ήταν ένα «μεγάλο λάθος» γιατί θα αύξαναν την πιθανότητα μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Στουρνάρας: Γιατί κόστισαν ακριβά τα μνημόνια στην Ελλάδα – Τι προτείνει για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαστίγιο και καρότο» από το ΔΝΤ: Αυτά είναι τα δραστικά μέτρα που προτείνει στον Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στουρνάρας – τραπεζίτες: Επί τάπητος τα «καυτά» θέματα των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ