Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

“Ανάσα” στα ελληνικά ομόλογα – Υποχωρεί η απόδοση στα 2ετή κάτω από το 9%

ομόλογα

Αλλαγή σκηνικού στην αγορά ομολόγων με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τους βραχυπρόθεσμους τίτλους, μετά τη δημιουργία κοινού μετώπου από Ε.Ε. και ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Έτσι, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν από το υψηλό οκταμήνου, με τη απόδοση του 2ετούς που σκαρφάλωσε χθες πάνω από το 10% να υποχωρεί πλέον στο 8,81% και αυτή των 10ετών να διαμορφώνεται στο 7,46%.

Την ίδια ώρα, υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς τα ισχυρά κινεζικά οικονομικά στοιχεία και η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώσει νέα δεδομένα για τη φορολογία, αναζωπυρώνουν τους φόβους για αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund κινείται στο 0,32%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,24%, του πορτογαλικού στο 4,06%, του ισπανικού στο 1,65% και του γαλλικού στο 1,02%.