• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία αναζήτησης CEO

    Τράπεζα Πειραιώς: Σχεδιάζει έκδοση πράσινου senior ομολόγου


    Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την παραίτηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο Ιανουάριο. Ενώ δύο φορές -τον Ιούνιο του 2016 και τον περασμένο Δεκέμβριο- δεν τελεσφόρησε η εκλογή CEO. Τώρα η Egon Zehnder που είναι ο σύμβουλος της Πειραιώς για το θέμα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης στελεχών που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του CEO στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα. Αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι όλες οι ενέργειες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο. Αν και τότε η Πειραιώς δεν αποκτήσει διευθύνοντα σύμβουλο, το θέμα θα τακτοποιηθεί οριστικά στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

    Οι πληροφορίες -τόσο από τραπεζικές πηγές, όσο και από την αγορά- επαναφέρουν στο προσκήνιο τα ίδια και τα ίδια ονόματα.

    Το πιθανότερο είναι να μην είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος. Και οι λόγοι που αναφέρονται είναι οι εξής: πρώτον, ο κ. Θωμόπουλος έχει καταθέσει αίτημα στην Τράπεζα Ελλάδος για να λάβει τραπεζική άδεια (η απόφαση της ΤτΕ αναμένεται σύντομα). δεύτερον φαίνεται ότι ο κ. Τζον Πόλσον -που κατέχει το 9% της Πειραιώς- δεν θα επιμείνει περαιτέρω στην εκλογή Θωμόπουλου ως CEO καθώς έχει αντιληφθεί ότι η τοποθέτηση αυτή θα δημιουργούσε μείζονα προβλήματα στο εσωτερικό της τράπεζας.

    Παράλληλα τραπεζίτες με κύρος που άφησαν το αποτύπωμα τους στο ελληνικό τραπεζικό γίγνεσθαι -όπως είναι ο κ. Τάκης Αράπογλου και ο κ. Νίκος Νανόπουλος- αν και βολιδοσκοπήθηκαν για τη θέση αρνήθηκαν κατηγορηματικά να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

    Τέλος αναφέρουμε ότι στο τραπέζι έχει πέσει και πάλι η υποψηφιότητα έμπειρου Έλληνα τραπεζίτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος υφυπουργός πήρε αρμοδιότητες σήμερα, 3 μήνες μετά τον ανασχηματισμό

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άνοδο κατέγραψαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκτός ελέγχου: Νέο sell-off ρίχνει τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ