• Business

    British Airways: Αριθμό πτήσεων ρεκόρ προς τη Βόρεια Αμερική σχεδιάζει για το καλοκαίρι του 2025

    • Bloomberg
    Σον Ντόιλ, British Airways

    Σον Ντόιλ, CEO British Airways


    Αριθμό πτήσεων-ρεκόρ θα προσφέρει η British Airways προς τη Βόρεια Αμερική το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο κολοσσός των αερομεταφορών επεκτείνεται στην πιο κερδοφόρα αγορά του.

    Η αεροπορική εταιρεία που ανήκει στην IAG σχεδιάζει να πραγματοποιεί περισσότερες από 400 απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ σε εβδομαδιαία βάση κατά την περίοδο αιχμής, όπως ανέφερε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της.

    Ειδικότερα, θα πραγματοποιήσει πρόσθετες πτήσεις από τον κόμβο Heathrow του Λονδίνου προς προορισμούς όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και το Βανκούβερ.

    Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ έρχεται περίπου δύο μήνες αφότου η BA ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις της στο Χονγκ Κονγκ και όλες τις υπηρεσίες της στο Πεκίνο για ένα χρόνο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες πλήττονται από μια χαμηλότερη ζήτηση για ταξίδια προς την Κίνα.

    Η IAG, η οποία διαθέτει επίσης την ισπανική Iberia και την ιρλανδική Aer Lingus, καρπώνεται τα περισσότερα έσοδα επιβατών από την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού.

    Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Luis Gallego, δήλωσε ότι ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών έχει δει αδυναμία στην Κίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, ενώ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ παρέμεινε ισχυρή.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να στοχεύσει τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε επιβάτες ταξιδίων αναψυχής.

    Διαβάστε επίσης: 

    British Airways: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Πεκίνο από τις 26/10 έως τον Νοέμβριο του 2025

    British Airways: Σημαντική η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Κληρονομιά, Ακρίβεια και Κομψότητα Longines Legend Diver



    ΣΧΟΛΙΑ