• Business

    BREXIT: Όλα όσα “μάντεψε” η Deutsche Bank για το δημοψήφισμα


    Οι αναλυτές της Wall Street εν όψει του Βρετανικού Δημοψηφίσματος διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το τι πίστευε ο κόσμος πως θα συμβεί στην περίπτωση που επικρατήσει είτε το «Remain», είτε το «Leave». Σήμερα το πρωί – 24.6- στις 9.00, ο Torsten Sløk της Deutsche Bank, δημοσιοποίησε μία υπόθεση της τράπεζας σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί πριν καν βγουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Η πρόβλεψη αυτή της τράπεζας αφορούσε όχι μόνο την τύχη της τράπεζας, αλλά και των ευρύτερων αγορών στη περίπτωση που το “Leave” υπερισχύσει.deutsche bankΣυγκεκριμένα η Deutsche Bank δήλωσε:
    1) “Αναμένουμε, τεράστια αύξηση του ΑΕΠ ΤΟ 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τύπου 0.9%. Επίσης, η ζώνη του ευρώ θα επηρεαστεί εξαιρετικά αρνητικά. Οι κεντρικές τράπεζες είναι πολύ πιθανό να δράσουν, αμβλύνοντας τις στενές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Τουλάχιστον, αναμένεται πως  όλες οι Τράπεζες της Αγγλίας θα μειώσουν τα επιτόκια τους. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την προθυμία της να δράσει, ωστόσο ακόμη και οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν σοβαρούς φραγμούς, όσον αφορά στους πολιτικούς περιορισμούς που επρόκειτο να εμφανιστούν. Εμείς κατατάσσουμε τις δυνητικές στρατηγικές της ΕΚΤ σε πολύ πιθανό σενάριο”.
    2) “Το «Leave» ανοίγει μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Θεωρούμε πως θα περάσουν τουλάχιστον 3 χρόνια μέχρι να υπάρξει κάποια πάγια καινούρια συμφωνία ανάμεσα σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολιτικοί θα καθορίσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της απόφασης”.
    3) “Η Στερλίνα θα πέφτει στις αγορές γύρω στο 5 με 6 % την ημέρα. Τα περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας και ειδικότερα οι τραπεζικές μετοχές θα βρεθούν υπό πίεση. Ωστόσο, υπό πίεση θα βρεθούν και οι μετοχές των Γερμανικών Ομολόγων”.
    4) “Οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι πιο περιορισμένες, με τον ΑΕΠ όμως να εξακολουθεί να αυξάνεται συνεχώς κατά 3.4% το 2017. Σίγουρα θα υπάρξουν, καθοδικοί κίνδυνοι, που θα προκαλέσουν μία ευρύτερη ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση. Αυτό το συνονθύλευμα των παγκόσμιων οικονομικών σοκ δεν είναι διόλου απίθανο να προκαλέσει και μία απότομη προσγείωση στην οικονομία της Κίνας”. deutsche-bank-16

    “Αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η πτώση της Στερλίνας, υπερβαίνει κατά πολύ όλα αυτά που η Deutsche Bank θεωρούσε”.

    Tα αποτελέσματα του Βρετανικού Δημοψηφίσματος εκπλήσσουν τις Παγκόσμιες Αγορές, μιας και τα 2/3 των ψήφων έδειξαν την εμφανή προτίμηση του Βρετανικού Λαού στο «Leave».

    Λόγω του συγκεκριμένου αποτελέσματος η Βρετανική Λίρα καταβαραθρώθηκε –πράγμα που έχει να συμβεί εδώ και 31 χρόνια- έναντι του δολαρίου. Μάλιστα τα futures του Dow Jones έχουν πέσει πολύ περισσότερο από 3.5%, ενώ ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βουτιά 9%.

    Deutsche Bank CEO John Cryan.
    Deutsche Bank CEO John Cryan.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/goldman-sachs-iremiste-brexit-den-ine-lehman-brothers/55599

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/brexit-9-stous-10-ellines-den-pliroun-ta-kritiria-gia-na-ergastoun-sti-m-vretania/56013



    ΣΧΟΛΙΑ