• Ενέργεια

    BP: Προειδοποίηση για πλήγμα έως 2 δισ. δολ. στα αποτελέσματα – Πτώση της μετοχής

    • NewsRoom
    Murray Auchincloss φωτογραφία: Christopher Pike/Bloomberg

    Murray Auchincloss, CEO BP φωτογραφία: Christopher Pike/Bloomberg


    Η μετοχή της BP δέχεται πιέσεις μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι αναμένει απομείωση έως και 2 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο και χαμηλότερα περιθώρια διύλισης, γεγονός που θα επηρεάσει τα αποτελέσματά της.

    Ο τίτλος κατέγραφε νωρίτερα απώλειες άνω του 3%, αναφέρει το CNBC.

    Σε δήλωση της την Τρίτη, η εταιρεία επισήμανε ότι αναμένει πως τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στα διυλιστήρια και οι επιδόσεις στο εμπόριο πετρελαίου θα επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματά της δεύτερου τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου.

    Ο αντίκτυπος εκτιμάται μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η ενεργειακή εταιρεία αναμένει επίσης να καταγράψει απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 έως 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο. Το πλήγμα περιλαμβάνει χρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεχή αναθεώρηση του διυλιστηρίου της BP στο Γκελζενκίρχεν στη Γερμανία.

    Η παραγωγή της BP το ίδιο διάστημα αναμένεται «γενικά σταθερή» σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, προσθέτοντας ότι προβλέπει ένα μέσο αποτέλεσμα μάρκετινγκ και εμπορίας φυσικού αερίου.

    Η πετρελαϊκή εταιρεία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο αφού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney παραιτήθηκε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από τη θέση του, λόγω κακών σχέσεων με συναδέλφους πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος. Η εταιρεία διόρισε τον Murray Auchincloss ως νέο CEO τον Ιανουάριο.

    Η BP στοχεύει σε εξοικονόμηση μετρητών τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος του 2026. Τα χαμηλότερα περιθώρια στα καύσιμα και οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου επηρέασαν τα αποτελέσματα της στο πρώτο τρίμηνο, οδηγώντας σε μείωση των κερδών.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο ενεργειακός κολοσσός Shell ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει να καταγράψει απομείωση έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως σε σχέση με τις εγκαταστάσεις της στη Σιγκαπούρη και το Ρότερνταμ.

    Πρόσθεσε ότι οι επιδόσεις της στο δεύτερο τρίμηνο στις συναλλαγές και την βελτιστοποίηση στον τομέα του φυσικού αερίου αναμένεται να είναι χαμηλότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2024 «λόγω εποχικότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Porsche: Πτώση 7% στις πωλήσεις 6μήνου – Ισχυρό χαρτοφυλάκιο και ελκυστικές προσφορές το 2024

    Κλουκίνας – Λάππας: Στη Βιολέττα Λάππα το 40% της Wonder Nest Retail

    Αυτοί είναι οι Ρώσοι μεγιστάνες που κέρδισαν 11 δισ. δολάρια εν μέσω πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ