Λίγο καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά μεγέθη ανέφερε η Boeing για το γ’ τρίμηνο, ωστόσο κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες από το 2020 λόγω ασθενών πωλήσεων, όπως είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο νέος CEO, Κέλι Όρτμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης πριν από λίγες ημέρες, ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως, ενώ θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Όρτμπεργκ ενημέρωσε τους επενδυτές για τη “δύσκολη θέση” της εταιρείας, την ώρα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, η οποία διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Σήμερα, η Boeing ανακοινώνει καθαρές ζημίες στα 6,17 δισ. δολάρια για το τρίμηνο ή 9,97 δολ. ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερες από τα 1,64 δισ. ή 2,7 δολ. στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Το μέγεθος της ζημιάς θυμίζει εποχές 2020, όταν η πανδημία “φρέναρε” τη ζήτηση αεροσκαφών, αλλά και το πιο πρόσφατο πλήγμα που υπέστη, όταν το 737 max – το πιο δημοφιλές αεροσκάφος της εταιρείας – καθηλώθηκε μετά από δύο ατυχήματα.

Την ίδια στιγμή, ο τζίρος της εταιρείας στο τρίμηνο εμφανίστηκε μειωμένος κατά 1% στα 17,84 δισ. από τα 18,104 δισ. πέρσι, αλλά σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών για 17,815 δισ.

Παράλληλα, η εταιρεία εμφάνισε αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, λόγω των μειωμένων παραδόσεων εμπορικών αεροπλάνων και των δύσκολων συνθηκών σε σχέση με τους εργαζομένους.

Στο τέλος του τριμήνου ωστόσο, η Boeing διέθετε ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους 511 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.400 εμπορικών αεροπλάνων.

Σημειώνεται η μετοχή της εταιρείας υποχωρoύσε κατά 1,21% στις 16:39 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: 

Boeing: Γιατί ψαλιδίζει το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

Boeing: Aπέσυρε την πρόταση για αυξήσεις 30% στους μισθούς

Coca Cola Co.: Τζίρος και κέρδη άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο – Μειωμένη ζήτηση